Remedii naturale pentru bufeuri

1 77076 original jpg jpeg

Bufeurile sunt unele dintre simptomele menopauzei. Ele sunt provocate de o disfuncţie în punctele centrale de termoreglare din cauza modificărilor care au loc la nivelul estrogenului. Valul brusc de căldură intensă se extinde din zona gâtului spre faţă, însoţită de palpitaţii, anxietate, transpiraţie excesivă şi roşeaţa pielii.

Iată câteva soluţii naturale pentru bufeuri:

Soia

Soia este folosită ca un supliment pentru reducerea simptomelor menopauzei şi chiar pentru prevenirea cancerului la sân.

Uleiul de seminţe de in

Acest tip de ulei este bogat în acizi graşi, care sunt foarte eficienţi pentru ameliorarea simptomelor asociate cu bufeurile şi menopauza. În plus, uleiul de seminţe de in sunt sursă importantă de fitoestrogeni, un hormon găsit în plante foarte asemănătoare cu estrogenul. Prin urmare, astfel este menţinut un echilibru la nivelul hormonilor.

Vitamina C şi E

Vitaminele sunt foarte benefice pentru corpul nostru. Una dintre vitaminele cele mai sănătoase este, fără îndoială, vitamina C. Această substanţă nutritivă se găseşte în multe alimente, cum sunt citricele. Cu toate acestea, kiwiul conţine cea mai mare cantitate de vitamina C, chiar mai mult decât lămâile şi portocalele. În plus, vitamina C reduce frecvenţa bufeurilor, iar vitamina E este sursă importantă de antioxidanţi importanţi. În plus faţă de obţinerea acesteia prin alimente, poţi lua suplimente care conţin vitamina E.

Calciu

Acest mineral nu trebuie să lipsească femeilor care se confruntă cu simptomele menpauzei. El poate fi inclus în dietă pentru a fi asimilat de organism. Unele alimente bogate în calciu sunt:

-    Produsele lactate (laptele cu conţinut scăzut de grăsimi şi iaurtul)

-    Broccoli

-    sardinele

-    legumele

Toate aceste alimente pot fi îmbunătăţite prin luarea de suplimente de calciu şi de vitamine, care pot contribui la prevenirea posibilelor deficienţe.

Tehnici de relaxare

Există tehnici de relaxare şi respiraţie care sunt folosite pentru controlul stresului. Ele ajută corpul să elibereze serotonina, o substanţă care poate reduce în mod semnificativ intensitatea bufeurilor.

Credit foto: www.steptohealth.com