Remedii naturale pentru cancerul de colon

1 64707 original jpg jpeg

Cancerul de colon este pe locul 3 în topul bolilor care duc la cele mai multe decese anual. Acest tip de cancer începe iniţial în intestin şi, în timp, se răspândeşte în alte părţi ale corpului.

Principalele cauze ale dezvoltării cancerului de colon sunt:consumul în exces de carne roşie,istoric de cancer de colon în familie,boala Crohn şi formarea polipilor colonici. Simptomele cancerului de colon sunt:​​dureri de stomac,sânge în scaun,pierderea în greutate,anemie şi îngustarea scaunelor. În cazul în care cancerul de colon este detectat în stadii incipiente,se poate apela la remedii naturale care vor ajuta în tratarea cancerului de colon,fără se a apela la operaţii complicate sau tratamente cu radiaţii.

Ceaiul verde

Este puternic antioxidant,deoarece este bogat în catechine şi polifenoli care previn formarea celulelor canceroase,fără a provoca daune în ţesuturi.

Utilizare:

  • Se fierbe o ceaşcă cu apă şi se adaugă 1/2 linguriţă de ceai verde organic,de cea mai bună calitate atunci când apa începe să fiarbă;
  • Se lasă la fiert timp de 2 minute;
  • Se strecoară ceaiul şi se consumă 2 căni pe zi.

Creşterea aportului de fibre alimentare

Pentru a lupta cu acest tip de cancer,este foarte important să se consume o mulţime de legume şi fructe crude,care sunt bogate în fibre. O creştere a aportului de fibre va ajuta la eliminarea toxinelor din organism şi la reglarea tranzitului intestinal.

Alimente necesare în dieta bolnavului:

  • Bolnavul trebuie să consume zilnic un castron cu fructe precum:mere,pere,zmeură,kiwi,guava;
  • De asemenea,trebuie să consume o dată pe zi alimente precum:morcovi,broccoli,fasole,mazăre,anghinare,cartofi.

Află de AICI cum te ajută seminţele de in dacă ai diabet.