Remedii naturale pentru durerea în gât. 5 leacuri bătrâneşti

remedii naturale pentru durerea în gât jpeg

Iarna se numără virusurile, iar durerile în gât sunt printre cele mai comune probleme. Fie că prevestesc o răceală sau o infecţie a căilor respiratorii, durerile în gât pot cauza probleme dacă nu sunt tratate la timp. Iată câteva remedii naturale pentru durerea în gât.

1. Remedii naturale pentru durerea în gât - Muşeţelul reduce inflamaţiile

Ceaiul de muşeţel se recomandă în iritaţiile tractului respirator. Datorită proprietăţilor antiseptice, calmează durerile şi reduce inflamaţiile. În caz de roşu în gât, se face gargară cu ceai de muşeţel. Infuzia se prepară din 2 linguriţe de flori la o cană de apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi.

2. Ghimbirul întăreşte imunitatea

Ceaiul de ghimbir este un bun remediu în răceli, fiind un calmant natural pentru inflamaţiile gâtului, sinuzită, răguşeală, febră, nas înfundat. Datorită proprietăţilor sale antitusive, antiinflamatoare şi antivirale, ghimbirul este eficient în prevenirea inflamaţiilor sistemului respirator şi ajută la întărirea imunităţii. Decoctul se prepară din 10 g de rădăcină proaspătă de ghimbir, rasă, la 250 ml apă clocotită. Se lasă la fiert 10 minute. Se îndulceşte cu miere şi se beau 2-3 căni de ceai fierbinte pe zi.

3. Remedii naturale pentru durerea în gât - Usturoiul distruge bacteriile

E cunoscut pentru proprietăţile sale antibacteriene şi antiseptice. Conţine alicină, un compus care neutralizează bacteriile. Un căţel de usturoi la fiecare masă, timp de 3 zile, te poate scăpa de tuse şi gât umflat. Mamele care alăptează nu trebuie să mănânce usturoi, pentru că gustul se transmite în laptele matern.

4. Cimbrul, acţiune calmantă

Cimbrul se recomandă în tusea spastică, în astmul bronşic şi în durerile de gât. Datorită componentelor din uleiul volatil, planta are acţiune calmantă. Infuzia se prepară din 2 linguriţe de plantă uscată la o cană cu apă clocotită. Se beau 2 căni pe zi, o săptămână. Acest tratament este util în afecţiunile de origine bacteriană. Este contraindicat în sarcină.

5. Remedii naturale pentru durerea în gât - Hreanul, efect dezinfectant

Pentru calamarea durerilor în gât se recomandă rădăcina de hrean dată prin răzătoare. Pentru un efect sporit, planta se amestecată cu miere. Cantităţile de hrean şi miere trebuie să fie în proporţie de 1:1. Se ia câte o linguriţă din acest preparat de 3-4 ori pe zi.

Remedii naturale pentru durerea în gât - Bine de ştiut!

În caz de tuse şi dureri în gât este indicată o cură de 5 zile cu propolis, datorită proprietăţilor sale antibiotice şi antiinflamatorii. Poate fi administrat sub formă de tinctură, câte 30 de picături diluate în 100 ml lapte cald, de 2 ori pe zi.

Pudra de roşcove beneficii