Remedii naturale pentru iritaţiile solare

1 62977 original jpg jpeg

Ai cam exagerat cu statul la soare sau, dimpotrivă, ai pielea atât de sensibilă încât doar câteva minute de baie solară sunt de ajuns pentru a declanşa nedorita alergie. Iată cum o poţi ameliora în mod natural!

Făina de ovăz

Este cunoscută datorită proprietăţilor sale calmante asupra pielii,fiind de real ajutor în cazul iritaţiilor. Pentru a beneficia de proprietăţile sale curative trebuie să faci o baie în care să amesteci două boluri cu făină în apă călduţă şi să stai în ea timp de 20 de minute. Înlătură excesul cu apă rece şi vei vedea cum senzaţia de mâncărime se diminuează simţitor.

Citeşte şi:

Alimente care te protejează de soare

Tratează naturist arsurile solare

Aloe Vera

Este util în cazul uneo game variate de afecţiuni ale pielii deoarece grăbeşte vindecarea şi ajută la regenerarea pielii. Taie o frunză matură dintr-o plantă şi stoarce gelul din structura ei.

Aplică-l direct pe piele în zona afectată. Durerea şi inflamaţia vot scădea,iar celulele vor fi hidratate,încât să nu existe pericolul ca aceasta să crape,iar suferinţa să fie mai mare.

Comprese reci

Nimic nu ajută la ameliorarea senzaţiei de mâncărime decât compresele. Fie că alegi o pungă cu gheaţă,înmoi un prosop în apă rece sau pui cuburi de gheaţă într-un şervet din material textil,oricare dintre aceste opţiuni este recomandată pentru a calma pielea.

Totuşi nu aplica gheaţă direct pe piele şi nu o lăsa mai mult de 15 minute,în caz contrar este afectată structura epidermei din cauza temperaturii scăzute. Repetă tratamentul până când simptomele se ameliorează.