Remedii naturale pentru stimularea circulaţiei sângelui

1 71307 original jpg jpeg

Circulaţia deficitară a sângelui este o problemă cu care multă lume se confruntă, fiind obligaţi să ia suplimente sau medicamente. În plus, atunci când nu îşi poate îndeplini funcţiile, întregul organism este compromis.

Dar poţi trata această problemă naturalprin mâncarea de alimente precum usturoi,portocale sau papaia,ghimbir,rozmarin,turmeric,fiind cele care stimulează o mai bună circulaţie a sângelui.

Simptomele slabei circulaţii a sângelui sunt:

-Mâini şi picioare reci-Picioare umflate-Oboseală-Cianoza-Pierderea poftei de mâncare-Varice-Căderea părului-Slăbiciune

Iată câteva reţete delicioase de băuturi care stimulează circulaţia sângelui,iar ingredientele folosite sunt sănătoase şi au multe beneficii:

Dovleac şi turmeric

Dovleacul ajută la reducerea absorbţiei grăsimilor în artere. În plus,este perfect pentru cremă,de aceea este ingredientul principal din această reţetă. Turmericul este condimentul care are proprietăţi antiinflamatorii şi anticancerigene şi,în acest caz,turmericul ajută la menţinerea fluidităţii în sânge.

Pui la copt câteva felii de dovleac,pe care le laşi până devin moi. Apoi le pasezi până devin o cremă,peste care presari pudră de turmeric,şi după ce este gata,adaugi câteva seminţe de dovleac,care sunt bogate în vitamina E. Această vitamină protejează organismul de dezvoltarea de boli şi lichefiază sângele,evitând îngroşarea lui.

Smoothie de portocală,papaia şi ghimbir

Este un smoothie delicios şi exotic,care ajută la stimularea circulaţiei sângelui. În plus,papaia şi portocala sunt bogate în vitamina C,care întăreşte vasele capilare şi previne acumularea de placi în sânge. Celălalt ingredient,

,este cel care stimulează circulaţia în general,şi atunci când este adăugat în acest smoothie,ajută la absorbţia în stomac a substanţelor nutritive şi a oxigenului.

Pui în vas miezul unei portocale,jumătate de papaia şi puţin ghimbir ras cu apă şi o lingură de miere şi procesează aproximativ 2 minute cu blenderul.

Lapte cu nucşoară şi scorţişoară

Nucile uscate conţin acizi graşi polisaturaţi,care menţin sub control nivelul colesterolului şi al trigliceridelor,lichefiază sângele,şi reduc riscul de închegare a sângelui. În plus,nucşoara este bogată în vitamina B3,care favorizează buna circulaţie. Pe lângă aroma delicioasă,scorţişoara are proprietăţi anti-sclerotice şi antitrombotice.

Înmoaie nucile timp de o oră,apoi le amesteci cu cei 200 ml de lapte şi strecori. Peste băutură adaugi scorţişoară pudră. Se serveşte rece.

Credit foto:www.steptohealth.com