Remedii naturale pentru stimularea circulaţiei sângelui

1 71307 original jpg jpeg

Circulaţia deficitară a sângelui este o problemă cu care multă lume se confruntă, fiind obligaţi să ia suplimente sau medicamente. În plus, atunci când nu îşi poate îndeplini funcţiile, întregul organism este compromis.

Dar poţi trata această problemă naturalprin mâncarea de alimente precum usturoi,portocale sau papaia,ghimbir,rozmarin,turmeric,fiind cele care stimulează o mai bună circulaţie a sângelui.

Simptomele slabei circulaţii a sângelui sunt:

-Mâini şi picioare reci-Picioare umflate-Oboseală-Cianoza-Pierderea poftei de mâncare-Varice-Căderea părului-Slăbiciune

Iată câteva reţete delicioase de băuturi care stimulează circulaţia sângelui,iar ingredientele folosite sunt sănătoase şi au multe beneficii:

Dovleac şi turmeric

Dovleacul ajută la reducerea absorbţiei grăsimilor în artere. În plus,este perfect pentru cremă,de aceea este ingredientul principal din această reţetă. Turmericul este condimentul care are proprietăţi antiinflamatorii şi anticancerigene şi,în acest caz,turmericul ajută la menţinerea fluidităţii în sânge.

Pui la copt câteva felii de dovleac,pe care le laşi până devin moi. Apoi le pasezi până devin o cremă,peste care presari pudră de turmeric,şi după ce este gata,adaugi câteva seminţe de dovleac,care sunt bogate în vitamina E. Această vitamină protejează organismul de dezvoltarea de boli şi lichefiază sângele,evitând îngroşarea lui.

Smoothie de portocală,papaia şi ghimbir

Este un smoothie delicios şi exotic,care ajută la stimularea circulaţiei sângelui. În plus,papaia şi portocala sunt bogate în vitamina C,care întăreşte vasele capilare şi previne acumularea de placi în sânge. Celălalt ingredient,

,este cel care stimulează circulaţia în general,şi atunci când este adăugat în acest smoothie,ajută la absorbţia în stomac a substanţelor nutritive şi a oxigenului.

Pui în vas miezul unei portocale,jumătate de papaia şi puţin ghimbir ras cu apă şi o lingură de miere şi procesează aproximativ 2 minute cu blenderul.

Lapte cu nucşoară şi scorţişoară

Nucile uscate conţin acizi graşi polisaturaţi,care menţin sub control nivelul colesterolului şi al trigliceridelor,lichefiază sângele,şi reduc riscul de închegare a sângelui. În plus,nucşoara este bogată în vitamina B3,care favorizează buna circulaţie. Pe lângă aroma delicioasă,scorţişoara are proprietăţi anti-sclerotice şi antitrombotice.

Înmoaie nucile timp de o oră,apoi le amesteci cu cei 200 ml de lapte şi strecori. Peste băutură adaugi scorţişoară pudră. Se serveşte rece.

Credit foto:www.steptohealth.com



Recente

Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg