Remedii naturale pentru tinitus sau zgomotul din urechi

1 74191 original jpg jpeg

Pentru unii oameni, sunetul din urechi poate fi slab, iar pentru alţii, el poate fi iritant şi asemănător cu un vuiet. Afecţiunea poartă numele de tinitus şi se caracterizează prin zgomote care apar în lipsa unui stimul sonor extern.

Zgomotul din urechi este mai puternic când este linişte într-o cameră sau când citeşti. În cazurile mai rare,sunetul este sincronizat cu pulsul.

Principala cauză a tinitusului este expunerea îndelungată la zgomotele puternice. Acestea pot duce la deteriorarea permanentă a celulelor din urechea internă şi chiar la pierderea auzului. Persoanele afectate de această neplăcere apelează la medicamentaţie,însă la fel de eficiente sunt şi remediile naturale şi terapiile alternative.

Acupunctura

Este terapia alternativă care se concentrează pe eliminarea tinitusului. 10-15 sesiuni de acupunctura vor da rezultate.

Citeşte şi:Ai răcit? Bea acest tonic cu efect antibiotic

Ginkgo biloba

Este o specie de arbore,ale cărui frunze îmbunătăţesc fluxul sangvin care trebuie să ajungă la creier. Vindecă afecţiunea tinitus,pentru că ea este cauzată în principal de deficitul sangvin. Întreabă-ţi medicul despre folosirea acestui tratament.

Suplimente nutritive

Vitamina B12 şi zincul sunt cunoscute ca fiind cele mai eficiente suplimente,care ajută la vindecarea tinitusului. Studiile au arătat că zincul este un mineral ideal în combaterea senzaţiei de zgomot din urechi.

Citeşte şi:Remedii cu ceapă verde şi usturoi verde

Cum poate fi prevenit tinitusul

Chiar dacă apare ocazional şi brusc,principala metodă de prevenire este o mai bună igienă a aparatului auditiv. În plus,evită să asculţi la căşti muzică la volum ridicat şi să stai lângă boxe când mergi la concerte sau la alte evenimente. De asemenea,nu te expune la zgomote puternice. Acest lucru va afecta sănătatea urechilor şi mai mult!

Credit foto:www.boldsky.com