Remedii naturale pentru tratarea durerii de stomac la copii

1 72257 original jpg jpeg

Durerea de stomac este comună în rândul copiilor şi mai ales la cei care se încadrează în intervalul de vârstă 4-8 ani, fiind cei mai afectaţi. De aceea, iată care sunt cele mai eficiente remedii naturale pentru tratarea durerii de stomac la copii.

Copilul refuză să mănânce sau să bea ceva? Ei bine,motivele pot fi multe. Cu toate acestea,cea mai frecventă cauză pentru iritarea lui bruscă poate fi durerea de stomac,care poate fi cauzată de intoxicaţiile alimentare,constipaţie,infecţia de stomac. Oricare ar fi motivul durerii,primul lucru la care trebuie să apelezi ca mamă sunt remediile naturale.Remedii naturale pe care le prepari chiar tu acasă ajută la calmarea durerii de stomac de care suferă copilul. Există o listă cu remedii naturale perfecte pentru a trata durerea într-un mod natural.

Iată care sunt cele mai eficiente remedii naturale care combat durerea de stomac la copii: Ghimbirul

Ghimbirul conţine un puternic antioxidant numit ”gingerol”,care ajută la reducerea daunelor cauzate de radicalii liberi. De asemenea,reduce disconfortul şi senzaţia de greaţă,datorită proprietăţilor antiinflamatorii pe care le conţine ghimbirul,şi care,sporesc sucurile digestive şi contracarează acizii din stomac. Încearcă să-i dai să bea ceai de ghimbir copilului atunci când suferă de durerede stomac,şi vei vedea cât de bine se va simţi. La fel de bun este şi ceaiul de mentă,şi cel de muşeţel.

Alimente uşoare

În cazul în care copilului îi este foame,în ciuda durerii de stomac,lasă-l să mănânce cantităţi mici de alimente uşoare,cum sunt iaurtul,pâinea prăjită,orezul fiert,fulgii de ovăz. Evită alimentele grase şi cele condimentate,deoarece sunt mai greu de digerat.

Alimentele blânde nu declanşează voma,sunt mai puţin susceptibile de a irita stomacul şi pot fi digerate mai uşor. Mai mult decât atât,acestea vor ajuta tractul gastrointestinal să revină la funcţionarea sa normală mai repede.

Iaurtul

Iaurtul este considerat unul dintre cele mai bune remedii pentru indigestie. Mâncatul în fiecare zi a unui bol de iaurt ar trebui să devină un obicei. Acest aliment oferă bacterii bune intestinului şi ajută digestia. Iaurtul trebuie să fie un produs de bază în alimentaţia zilnică a copilului pentru a evita afecţiunile digestive.

Activităţile fizice sunt o necesitate

6c58216b3e135178c9d6adfdd911df97 jpg jpeg

Trebuie să încurajezi copilul să iasă şi să se joace decât să stea culcat pe pat,deoarece astfel nu va fi redusă durerea de stomac. Studiile spun că activitatea fizică ajută de fapt la stimularea funcţionării tractului gastrointestinal,în timp ce statul culcat în pat poate încuraja constipaţia. Joaca afară precum alergatul şi mersul pe jos poate ajuta. Ar trebui,de asemenea,încurajat copilul să facă mai multe activităţi care implică solicitarea muşchilor abdominali.

Sursă+credite foto:www.boldsky.com