Remedii naturiste cu oţet de mere

1 74823 original jpg jpeg

Folosit mai ales în scop gastronomic sau pentru curăţarea diferitelor ustensile de bucătărie, oţetul de mere are şi numeroase proprietăţi curative. Iată care sunt acestea!

Te scapă de kilogramele în plus

Specialiştii spun că oţetul de mere stimulează metabolismul,arzând caloriile atunci când organismul este în repaus. Totodată,acesta reduce pofta de dulce. Dacă vrei să scazi în greutate urmează cura cu oţet de mere. Bea în fiecare dimineaţă,imediat cum te-ai trezit şi pe stomacul gol,un pahar de apă de izvor,în care dizolvi 2 linguriţe de oţet de mere. Pe parcursul zilei,după fiecare masă,bea o jumătate de pahar de apă,în care ai adăugat o linguriţă de oţet de mere şi 2 linguriţe de miere. Urmează această cură 7 zile,după care fă o pauză de o săptămână.

Citeşte şi:

Fructele care te scapă de kilogramele în plus

Cum ne ajută piatra de alaun să nu mirosim a transpiraţie

Reîmprospătează respiraţia

Dacă vrei să scapi de halenă,apelează la oţetul de mere. Datorită conţinutului acid,oţetul de mere este un remediu excelent împotriva respiraţiei urât mirositoare. Pune într-un pahar un amestec format din părţi egale din oţet şi apă. Fă gargară 10-20 secunde de 2-3 ori după fiecare periaj dentar.

Elimină mirosul neplăcut al corpului

Oţetul de mere reduce pH-ul pielii. Prin urmare,bacteriile nu supravieţuiesc pe o suprafaţă cu pH scăzut. Din acest motiv,oţetul de mere ajută la eliminarea mirosului neplăcut al corpului. Şterge zilnic zina axilei cu oţet de mere nediluat. Pentru picioare,amestecă într-un lighean 2 l de apă călduţă cu 1 ceaşcă de oţet de mere. Scufundă-ţi picioarele 15 minute,de 2-3 ori pe săptămână. La final,nu-ţi clăti picioarele cu apă!

Ţine departe oboseala

Dacă te simţi obosităşi epuizată apelează la un masaj cu oţet de mere aromatizat cu lavandă.  Pune câteva picături în palmă şi întinde pe piele cu mişcără ascendente. Insistă asupra umerilor,a cefei,a toracelui şi în zona frunţii. Pentru a da rezultate,masajul trebuie să dureze 30 de minute şi să fie urmat de un duş. Totodată,apelează la acest tratament dacă ai febră musculară.