Remedii pentru alergiile de primăvară

1 73984 original jpg jpeg

Strănuţi, îţi curge nasul, ai ochii roşii şi îţi simţi gâtul inflamat? Aceste semne indică prezenţa unei alergii, adică organismul tău prezintă o sensibiliate faţă de anumite substanţe alergene.

Polenul florilor şi praful sunt responsabili pentru apariţia alergiilor. Alergia de primăvară debutează la mijlocul lunii martie şi se sfârşeşte în iunie. Iată care sunt cele mai eficiente remedii naturiste pentru alergiile de primăvară.

Urzica,remediu pentru strănut

Urzicaa fost folosită de secole în tratarea simptomelor alergiilor. Planta este un remediu pentru ochii care curg şi sunt înroşiţi şi pentru strănut. Nutriţioniştii recomandă să se consume ceai de urzică,pulberea de urzică sau capsulele cu urzică pentru ameliorarea simptomelor. Ceaiul poţi să-l faci astfel:într-un vas pui câteva frunze de urzică uscate peste care torni apă clocotită. Laşi la infuzat 15 minute. Bei în fiecare zi. Pentru a obţine pulberea de urzică trebuie să macini câteva rădăcini şi frunze de urzici. Depozitezi pulberea în borcane de sticlă,în locuri întunecoase,timp de o lună. Iei 3-6 linguriţe pe zi,înainte de masă.

Muşeţelul calmează ochii obosiţi

Muşeţelul are acţiune calmantă şi antialergică. Planta este recunoscută şi pentru proprietăţile sale antiinflamatorii. Dacă ai ochii obosiţi poţi să apelezi la pliculeţele de ceai de muşeţel. Congelează plicurile umede şi aplică-le pe ochi,timp de 3-5 minute.

Cimbrul te scapă de gâtul inflamat

Dacă ai gâtul inflamat,poţi apela cu încredere la ceaiul de cimbru. Planta are proprietăţi expectorante şi combate eficient simptomele alergiilor. Pune într-o cană cimbru şi toarnă apă clocotită. Lasă la infuzat 15 minute. Bea o cană pe zi,până când simptomele se ameliorează.

Citeşte şi:

Remedii alternative pentru picioare grele

Remedii care te scapă de indigestie

Uleiul de susan desfundă nasul

Dacă ai nasul înfundat,poţi să foloseşti un amestec format din uleiuri de susan,fenicul,mentă sau scorţişoară. Aplică câteva picături din acest amestec deasupra buzei superioare. Cu această combinaţie poţi să masezi şi pieptul,dacă ai dureri din cauza alergiilor.