Remedii pentru chisturile ovariene

1 63681 original jpg jpeg

Aceste remedii au rolul de a micşora chisturile ovariene şi de a corecta dezechilibrele hormonale din orgasnim, care provoacă această problemă de sănătate. Iată care sunt remedeiile naturale!

Mielarea

Este o plantă cunoscută încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietăţile sale curative. Chisturile ovariene apar în urma dezechilibrelor hormonale,iar mielarea are rolul de a corecta dozajul zilnic hormonal,în special producţia de estrogen. În plus,ea este utilă şi celor care doresc să urmeze o cură de detoxificare a ficatului sau care se simt lipsiţi de vitalitate.

Trifoiul roşu

O altă plantă care creşte pe câmpiile noastre şi care este utilă celor care au chisturi ovarieneeste trifoiul roşu. Este recomandat sub formă de ceaiuri,ce pot fi îndulcite cu miere. Într-o cană de apă clocotită se pune 1 lingură de plantă proaspătă sau uscată şi se ţine la infuzat câteva minute.

Cimicifuga

Deşi este puţin cunoscută la noi,cimicifuga este des utilizată de către cei care practică medicina tradiţională ayurvedică. Poate fi consumată în ceaiuri şi în  infuzii,în combinaţie cu trifoiul roşu,sporindu-i astfel capacităţile terapeutice. Cimicifuga este benefică şi femeilor care au ciclu menstrual neregulat.

Păpădia

Are un excelent efect diuretic,ceea ce ajută la curăţarea ficatului. Acest lucru poate duce la îndepărtarea excesului de hormoni şi astfel chisturile ovariene se vor micşora.

Polenul

Este poate cel mai la îndemână remediu natural şi nu prezintă efecte adverse. Polenul întăreşte sistemul imunitar şi protejează sistemul reproducătoral femeilor. Astfel chisturile ovariene pot fi ameliorate.