Remedii pentru rinita alergică

1 56396 original jpg jpeg

Strănuţi, îţi curge nasul, lăcrimezi abundent şi te mănâncă ochii? Toate pot fi semnele că te confrunţi cu rinita alergică. O cură cu preparate din plante poate să amelioreze aceste simptome.

Uleiul de cătină

Este un concentrat natural alimentar bogat în vitaminele D,E,F,K. Uleiul de cătină se administrează de 2-3 ori pe zi,câte o picătură pentru fiecare nară. Îl găseşti în magazinele naturiste,dar îl poţi prepara şi acasă. Umple un borcan cu fructe zdrobite de cătină,iar peste ele toarnă ulei de măsline. Lasă la macerat 14 zile,într-un loc ferit de căldură şi lumină. La administrare,vei simţi iniţial o senzaţie de usturime a nasului,dar treptat ea se va resimţi mai puţin.

Infuzia de trei fraţi pătraţi

Este una dintre cele mai bune remedii naturale pentru prevenirea reacţiilor alergice. Pe lângă faptul că diminuează intensitatea simptomelor,este şi un puternic detoxifiant. Pune două linguri de frunze şi flori uscate,nemăcinate (doar marunţite puţin) într-o cană de apă la înmuiat de seara pana dimineaţa. A doua zi filtrează licoarea rezultată. Opăreşte planta rămasă cu încă o cană de apă. Lasă să se răcească vreme de o jumătate de oră,la temperatura camerei. Strecoară infuzia. La sfârşit,combină maceratul cu infuzia răcită. Bea 3-4 căni de ceai pe zi,pe stomacul gol.

Citeşte şi:

Remedii pentru tusea seacă

Remedii cu ceapă verde

Uleiul de mentă

Uleiul de mentă,asociat sau nu cu uleiul de lavandă,calmează secreţiile. Administrează câte o picătură în fiecare nară,de două-trei ori pe zi,alternând cele două tipuri de uleiuri. Pentru a administra corect aceste picături,aşează-te în poziţia culcat,cu capul lăsat spre spate. Numai în acest mod lichidul va curăţa în totalitate cavitatea nazală.

Tinctură de leurdă

Senzaţia de nas înfundat poate fi ameliorată şi cu tinctură de leurdă. Spală frunze proaspete de leurdă  şi lasă-le la uscat 24 de ore. Pune-le apoi într-un borcan (fără a le îndesa) şi toarnă peste ele alcool de 40 de grade. Lasă la macerat 14 zile într-un loc întunecos. Administrează 10 picături,de două ori pe zi,dimineaţa şi seara,diluate în apă sau ceai.