Remedii simple contra tăieturilor de cuţit

1 60759 original jpg jpeg

În toată vâltoarea pregătiriii bucatelor alese pentru acest sfârşit de an se poate întâmpla să tai şi pe lângă...ceapă sau carne. Ştim cât de neplăcute sunt aceste mici răni şi vrem să te ajutăm. Şi pentru că tot eşti în bucătărie, iată ce opţiuni ai, în imediata apropiere.

Pulberea de curcumă:Datorită proprietăţilor sale antiseptice,acest condiment este numai bun. Presară din belşug  curcumă pe tăietură,pentru a va opri sângerarea şi,de asemenea,pentru a preveni infecţiilor.Oţet de mere:Va opri numaidecât acea senzaţie de mâncărime aferentă tăieturilor,deci este o opţiune bună pentru a vindeca rănile provocate de cuţit.

Consumul excesiv de zahăr este dăunător organismului tău,dar în cazul rănilor poate face minuni. Are capacitatea de a absorbi apa prezentă în tăietură,aşa că presară-l pe zona afectată,dar asigură-te că ai curăţat rana în următoarele 15 minute.

Are proprietăţi antibacteriene şi poate fi aplicată pe tăieturi superficiale şi răni. Îţi curăţă rana,previne infecţiile,dar reduce şi umflăturile. Potrivit unor studii,arsurile tratate cu miere s-au vindecat în 11 zile,cu 5 zile mai rapid decât în cazul celor în care nu s-a folosit această metodă.

Poţi aplica acest gel direct pe rană. Dacă se întâmplă să existe o plantă în apropiere,nu ezita să o foloseşti;rupi o frunză şi freci uşor,cu partea sa lipicioasă,rana.

Au o acţiune

uşoară,aşa că,pliculeţele de

te vor ajuta să  vindeci tăieturi,muşcături şi urcior. Aplicându-le direct pe rană,opresc rapid fluxul de sânge.