Salcâmul, bun în 5 afecţiuni

1 69021 original jpg jpeg

Mirosul dulce al florilor de salcâm este un bun calmant natural pentru cei care suferă de anxietate şi stări nervoase. Însă preparatele obţinute din aceste flori pot fi utilizate pentru tratarea mai multor afecţiuni.

Alungă depresia

Florile de salcâm sunt un remediu excelent dacă suferi de cefalee,migrene,stări de depresie şi anxietate. Prepari o tinctură,din două linguri de flori uscate,în 100 ml de alcool de 70 de grade,şi  laşi la macerat timp de zece zile. Pui câte 20 de picături în puţină apă şi bei  zilnic,o lună. Şi o cană cu ceai te ajută să te eliberezi de tensiunea nervoasă,de fiecare dată când eşti agitată sau stresată.

Calmează arsurile gastrice

Remediile din flori de salcâm sunt utile celor care suferă de afecţiuni ale stomacului. Ca să ameliorezi arsurile gastrice,o cură de una-două luni cu infuzie din flori de salcâm este foarte utilă.

Infuzia o obţii dintr-o linguriţă de flori pisate,peste care torni 250 ml de apă clocotită. Bei de două ori pe zi,după ce ai luat masa. Poate fi administrată şi în caz de colici abdominale,ulcer şi gastrită hiperacidă.

Linişteşte tusea

Datorită efectului bronhodilatator,ceaiul de flori de salcâm este recomandat în caz de răceală,bronşită,dar şi astm,fiind foarte eficient în calmarea tusei. Ca să obţii ceaiul,fierbi 200 ml de apă,în care pui o lingură de flori uscate. Se beau două-trei căni pe zi,până când problema dispare.

Eficient contra insomniei

Pentru că au efect sedativ,florile de salcâm sunt indicate dacă te confrunţi cu insomnie. Bei o cană cu ceai,cu una-două ore înainte de ora de culcare,şi vei avea un somn odihnitor.

Poţi să adaugi câteva flori de salcâm şi în salate sau le poţi amesteca cu miere,căci au un efect liniştitor asupra creierului.

Utile în caz de candidoză

Florile de salcâm sunt de ajutor şi femeilor care au fost diagnosticate cu vaginită şi candidoză. Sunt recomandate băile de şezut cu apă călduţă. Pui 30 de picături de tinctură în aproximativ 10 litri de apă. Tratamentul se face cel puţin şase seri,la rând. 

Idei Click! Pentru femei

Dacă suferi de constipaţie,amestecă două linguriţe de flori proaspete de salcâm,pisate,cu o lingură de miere. Iei dimineaţa,pe stomacul gol.

Polenul de salcâm calmează arsurile gastrice,ajută digestia. Poţi lua şi dacă suferi de insomnia,căci induce relaxarea.