Sarea roz de Himalaya, numeroase beneficii pentru organism

1 76759 original jpg jpeg

Sarea de Himalaya este mai sănătoasă decât cea obişnuită, aceasta fiind considerată mai pură din punctul de vedere al compoziţiei. În ultimul timp, această sarea este foarte utilizată în mâncăruri, principalul motiv al popularităţii ei fiind beneficiile pe care se presupune că le oferă. Excesul de sare, oricare ar fi tipul acesteia, nu este în niciun fel bun pentru organism. Însă, cantitatea de sare potrivită consumată poate face minuni pentru sănătate.

Iată care sunt beneficiile sării roz:

Îmbunătăţeşte sistemul respirator

Sarea are proprietăţi antibacteriene şi antiinflamatorii, ceea ce ajută la vindecarea infecţiilor de sinus. O soluţie preparată din sare roz şi apă fiartă ajută la curăţarea sinusurilor.

Stimulează circulaţia sângelui

Înainte de a face duş, amestecă sare de Himalaya cu ulei de cocos şi un ulei esenţial la alegerea ta, şi aplică pe piele, masând-o uşor. Acest amestec te va ajuta să te relaxezi şi să-ţi îmbunătăţeşti circulaţia periferică. În plus, sarea funcţionează ca un exfoliant, eliminând impurităţile de pe piele.

Purifică aerul

O lampă purificatoare cu sare roz de Himalaya ajută la evaporarea umidităţii alergenilor din locuinţă. Căldura pe care lampa o produce absoarbe alergenii şi praful care pot cauza diferite afecţiuni.

Conţine nutrienţi şi vitamine

Spre deosebire de sarea rafinată sau sarea de mare, acest tip de sare roz are în componenţă cantităţi mici de calciu, fier, potasiu, magneziu şi mai puţin sodiu, ceea ce o face o alegere mai sănătoasă pentru sănătatea noastră.

Sursa foto: Pinterest