Scăderea tensiunii arteriale natural. 6 metode fără medicamente

1 64631 original jpg jpeg

Tensiunea poate să crească fie din cauza anumitor medicamente, a stresului sau a unor schimbări care apar în viaţă. Iată câteva metode care ajută la scăderea tensiunii arteriale natural.

1. Scăderea tensiunii arteriale natural - Creşte aportul de alimente cu potasiu

Potasiul reduce influenţa sării asupra organismului (este binecunoscut faptul că un consum excesiv de sare produce hipertensiune). Printre alimentele pe care le poţi consuma se numără bananele,cartofii,sucul de portocale,dar şi unele sortimente de iaurt. Medicii susţin că potasiul este cel care ajută la susţinerea activităţii cardiace.

2. Scăderea tensiunii arteriale fără medicamente - Redu consumul de sare

Medicii îi sfătuiesc pe cei care suferă de hipertensiune arterială să consume sare cât mai puţină. De aceea,evită cât poţi alimentele care pot ascunde sarea,precum unele sortimente de biscuiţi,supele la plic,conservele,dar şi unele dulciuri.

3. Scăderea tensiunii arteriale natural - Încearcă să renunţi la fumat

Nicotina pe care o conţin ţigările stimulează producerea de adrenalină în corp,ceea ce duce la creşterea ritmului cardiac şi a tensiunii. Totodată,nici consumul de alcool nu este recomandat persoanelor care au astfel de probleme de sănătate.

Mai citeşte şi:

Aşa îţi măsori corect tensiunea arterială

Tot ce trebuie să ştii despre hipertensiune

4. Mai puţină cofeină

Un alt pericol pentru cei care suferă din cauza hipertensiunii îl reprezintă cofeina. Aşadar,este indicat să reduce consumul de cafea şi cel al altor băuturi care se bazează pe cofeină.

5. Scăderea tensiunii arteriale natural - Redu stresul

Un factor care duce la apariţia tensiunii crescute este stresul. De aceea,evită situaţiile stresanteşi încearcă să nu te mai consumi din orice. Totodată,dacă este cazul,ţine şi o cură de slăbire,căci kilogramele în exces duc la o suprasolicitare a inimii,deci favorizează apariţia hipertensiunii arteriale.

6. Scăderea tensiunii arteriale fără medicamente - Un desert dulce

Mai precis,ciocolată neagră. Un studiu al cercetătorilor americani a arătat că aceasta conţine flavonoizi care ajută la menţinerea elasticităţii vaselor de sânge.

Aşadar,este indicat să consumi două-trei pătrăţele de ciocolată neagră în fiecare zi. Şi o cană de ceai de hibiscus pe zi are aceleaşi efecte,spun cercetătorii americani.