Scapă de anxietate cu ajutorul plantelor

1 65018 original jpg jpeg

Dacă suferi de anxietate generalizată sau deşi nu este chiar atât de bine instalată, te deranjează, trebuie să ştii că există câteva remedii naturale care te pot ajuta să te simţi mai bine. Iată ce poţi încerca.

Floarea pasiunii

Unul dintre cele mai utile remedii naturale pentru anxietate este floarea pasiunii,folosit iniţial pentru a trata anxietatea şi insomnia. Câteva studii au descoperit că această floare este comparabilă,ca efect,cu medicamentele benzodiazepine.

Valeriană

Este un alt remediu natural care te poate ajuta să înfrângi stările de anxietate. Valeriana este bună şi pentru insomnii şi,de aceea,se administrează cu o oră înainte de culcare. Este nevoie de aproximativ două sau trei săptămâni ca să-şi facă efectul şi nu trebuie utilizat pentru mai mult de trei săptămâni,din cauza posibilelor efecte secundare.

Aromaterapie

Aromoterapia poate reduce anxietatea,ajutându-te să te simţi mai relaxată. Poţi adăuga uleiuri esenţiale la băile tale sau să le foloseşti împreună cu uleiurile de masaj. Utilizate pentru anxietate sunt iasomia,bergamota,muşcata,chiparosul,levănţica,melisa,trandafirul şi lemnul de santal. Cu toate acestea,lavanda este cea mai utilizată,pentru că are realeproprietăţi relaxante.

Muşeţel

Dacă simţi anxietate,o ceaşcă de ceai de muşeţel te-ar putea ajuta să te relaxezi. Studiile au demonstrat că unii compuşi din muşeţel apelează la aceiaşi receptori ai creierului,la fel ca medicamentele. Un studiu efectuat de Universitatea din Philadelphia a arătat că "pacienţii cu tulburare de anxietate generalizată care au luat suplimente de muşeţel timp de opt săptămâni au avut o scădere semnificativă a simptomelor, comparativ cu pacienţii cărora li s-au administrat medicamente placebo."

Citeşte şi:

Uleiul de argan,aliatul frumuseţii tale

10 motive pentru care varza este un aliment miraculos