Scapă de durerile de spate cu ajutorul plantelor

1 66609 original jpg jpeg

Spre deosebire de analgezice, care reduc temporar simptomele, dar care de multe ori atrag după sine efecte secundare nedorite, cele mai multe dintre aceste alternative naturale sunt blânde şi tratează cauza, problema de bază, nu doar simptomele. Iată de ce ai nevoie!

Arbore de călinşi păducel negru

Pentru tratamentul durerilor spasmodice,atât călinul (Viburnum opulus),cât şi păducelul negru (Viburnum prunifolium) au fost folosiţi în medicină amerindiană. Indienii foloseau coaja arborelui de călin pentru a trata durerile menstruale şi spasmele musculare. Plantele conţin substanţe antispastice şi compuşi de relaxare musculară. Constituenţii antispastici sunt cel mai bine extraşi cu ajutorul alcoolui,deci utilizarea tincturilor este mai întâlnită decât cea a ceaiurilor. (Mod de administrare:Amestecă părţi egale de tincturi din călin şi păducel negru. Ia 1-4 pipete,la fiecare două sau trei ore,timp trei zile.)

Menta

Compuşii mentolaţi şi camforul se găsesc în majoritatea medicamentelor destinate durerilor de spate. Aceste substanţe pot ajuta la uşurarea încordării musculare care declanşeaza durerile de spate. Mentolul este un ingredient natural regăsit în toate plantele din familia mentei,iar camforul se găseşte în lavandă,isop şi coriandru.

Ghimbirul

Este utilizat pentru a trata diferite tipuri de dureri,atât în medicina populară din China,cât şi în cea din India. Este un important medicament în medicina arabă contemporană,mai ales că are 12 compuşi aromatici anti-inflamatori diferiţi,inclusiv unii cu efecte asemănătoare aspirinei.(Mod de administrare:taie o rădăcină de ghimbir proaspăt în felii subţiri. Pune feliile într-un litru de apă şi adu-o la fierbere. Dă focul la minim şi mai ţine vasul  alte 30 de minute,acoperit. Strecoară şi bea 1 cană,indulcită cu miere,dacă este necesar).

Rozmarinul

Consumul de ceai de rozmarin pentru ameliorarea durerii este un remediu folosit în medicina populară hispanică. Frunzele conţin patru substanţe anti-inflamatorii:camosol,acid oleanolic,acid rozmarinic şi acid ursolic. Carnosolul acţionează în aceeaşi manieră cu anti-inflamatoriile pe bază de corticosteroizi şi aspirină. (Mod de administrare:pune două mâini de frunze de rozmarin într-un borcan de 500 ml şi umple-l cu apă clocotită. Acoperă bine şi lasă să stea 30 de minute. Bea o ceaşcă,cât de fierbinte posibil,înainte să mergi la culcare şi altă ceaşcă dimineaţa,înainte de micul dejun).

Citeşte şi:

3 loţiuni tonice din plante

Top 7 plante care alungă migrenele