Scapă de mirosul neplăcut al picioarelor!

Înmoaie picioarele înainte de exfoliere jpeg

Care anotimp este mai potrivit sa-ţi arăţi pedichiura în culori vesele şi să pui în valoare sandalele cele noi? Totuşi, nu totul este roz vara pentru picioarele tale, mai ales dacă emană un miros neplăcut!

Temperaturile ridicate îţi pot da dureri de cap vara,mai ales când la nivelul fiecărui picior sunt peste 250 de mii de glande sudoripare. Adaugă în această ecuaţie praful şi bacteriile specifice acestui anotimp,iar rezultatul nu va fi cel mai fericit. Vestea bună este că există soluţii,fără să fii nevoită să-ţi ascunzi picioarele în pantofi.

Citeşte şi:

Picioare fabuloase în doar cinci paşi

Cum să ai picioare netede vara aceasta?

Depozitarea pantofilor este esenţială

Obisnuieşti să ţii papucii într-un dulap sau în cutiile lor? Nu este chiar cea mai bună idee,deoarece spaţiile închise reprezintă locul ideal în care se dezvoltă bacteriile. Cel mai bine este fie să-i depozitezi în locuri aerisite,sau dacă nu ai această posibilitate,este recomandat să-i cureţi o dată pe lună cu o soluţie dezinfectantă petnru a preveni dezvoltarea bacteriilor.

Nu purta doar o pereche de încălţăminte

Îţi place foarte mult o pereche de sandale şi ai impresia că se asortează la orice? Chiar şi aşa,nu o purta zi de zi. Este indicat să porţi prin rotaţie încălţămintea şi astfel pielea va putea respira şi se va usca mai uşor.

O baie călduţă

O metodă ieftină prin care îţi igienizezi picioarele repede şi eficient este să le ţii timp de 15 minute (de 3 ori pe săptămână) într-un vas cu apă în care să adaugi câteva picături de ulei din arbore de ceai şi o linguriţă de bicarbonat de sodiu. Are proprietăţi antibacteriene,curăţând delicat pielea pentru a înlătura orice urmă de miros neplăcut.

O vizită la un specialist

Dacă mirosul persistă s-ar putea să suferi de o problema dermatologică,. În acest caz există soluţii medicale sub forma unor creme sau soluţii,care se pot dovedi leacul pe care-l cauţi de atâta vreme.