Scapă de răul de maşină fără pastile!

1 54658 original jpg jpeg

Bagajele sunt gata, vremea ţine cu voi şi de-abia aştepţi să ajungi la destinaţie. Mai ai de trecut un singur hop înainte să te relaxezi: va trebui să depăşeşti starea de disconfort din maşină, de pe parcursul călătoriei. Ca să nu porneşti cu stângul la drum, contează pe ajutorul plantelor.

Ghimbirul calmează durerile abdominale

Pentru a evita simptomele neplăcute ale răului de maşină,este indicat să bei ceai de ghimbir înainte să te urci în automobil. Planta conţine o substanţă numită gingerol,care acţionează asupra sistemului digestiv şi previne durerile abdominale „responsabile“ de vărsături. Bea cel puţin două căni cu ceai înainte să pleci la drum. Nu uita să-ţi iei cu tine,într-o sticlă,această licoare şi să bei ori de câte ori simţi că ţi se face rău.

Menta împiedică vărsăturile

Un alt factor declanşator al răului de maşină este mirosul închis din interiorul mijloacelor de transport. Pentru a calma senzaţiile neplăcute,ia-ţi în călătorie frunze de mentă ca să le miroşi la nevoie. Aroma proaspătă te va revigora şi va îndepărta simptomele deranjante. De asemenea,poţi să inhalezi vapori de mentă înainte de drum. Fierbe timp de un minut frunze proaspete de mentă şi stai cu capul acoperit sub aburii rezultaţi,respirând cât poţi de adânc,şi organismul tău va fi mai rezistent.

Chimenul înlătură ameţeala

Chiar dacă atunci când călătoreşti cu maşina stai pe scaun,de fapt eşti în mişcare,iar diferenţa între ceea ce vezi şi ceea ce simţi este interpretată eronat de creier. Acesta din urmă emite tot felul de semnale de nelinişte corpului,printre care ameţeală,migrene,transpiraţie anormală şi un ritm cardiac alert. Chimenul este cel care te poate ajuta în această situaţie,dacă înainte de plecare mesteci câteva seminţe proaspete. Acestea vor calma durerile stomacale,dar vor acţiona şi asupra centrilor nervoşi care sunt afectaţi de apariţia dezorientării.

Lavanda taie starea de greaţă

Dacă mergi la mare,poate vei fi tentată să faci o mică excursie şi cu vaporaşul. Greaţa,ameţeala şi paloarea specifice răului de mare pot fi ameliorate cu ajutorul ceaiului de lavandă. Explicaţia stă în faptul că florile aromate ale acestei plante au capacitatea de-a ameliora spasmele stomacului. Într-o cană cu apă fierbinte pune două linguriţe de plantă uscată,las-o la infuzat timp de cinci minute şi bea-o cu înghiţituri mici.

Sucul de maghiran,pentru rău de maşină şi de avion

Nici nu te-ai urcat în avion,dar simţi că te-apucă panica şi te trec frisoane numai când te gândeşti că o să zbori în curând. Ca să te linişteşti,foloseşte-te de proprietăţile uşor sedative ale maghiranului. Întrucât planta calmează sistemul nervos,te vei putea relaxa şi nu vei sta mereu cu gândul că este posibil să se întâmple ceva neprevăzut. Maghiranul este util şi persoanelor care au rău de maşină,deoarece alină crampele stomacale ce pot declanşa senzaţia de greaţă. Prepară din frunze şi fructe proaspete de maghiran un pahar cu suc şi pregăteşte-te de o călătorie fără incidente neplăcute.