Seminţele de mărar îţi reglează ciclul menstrual

1 72669 original jpg jpeg

Sunt bune în bucătărie şi în trusa ta cu leacuri naturiste. Pentru că seminţele de mărar sunt alină diversele neplăceri legate de menstruaţie şi de menopauză – dar nu numai.

Tinctură de mărar

S-a observat că seminţele de mărar reduc neplăcerile cauzate de menopauză,reglează ciclul menstrual şi contribuia la o lactaţie corespunzătoare la proaspetele mămici.

Urmează un tratament de 3 săptămâni cu pulbere de seminţe de mărat sau cu tinctură,preparată în felul următor:20 de linguri de seminţe se amestecă cu jumătate de litru de alcool dublu rafinat,se lasă la macerat timp de 7-8 zile,apoi se filtrează. Lichidul rezultat se pune în sticluţe mici,de culoare închisă.  De 3-4 ori pe zi,bei o linguriţă de tinctură dizolvată în jumătate de pahar cu apă.

Proprietăţi antibacteriene

Tinctura de mărar mai are puternice proprietăţi antibacteriene. Poate fi consumată cu succes pentru a atenua afecţiunile respiratorii,inclusiv cele legate de bronşită sau de astm.

Seminţele atenuează efectele diareei şi calmează durerile de stomac.

Ca să ai o respiraţie proaspătă,mestecă seminţe de mărar,efectul e garantat! În plus,combate şi durerea uşoară de dinţi.

Citeşte şi:

Alimente care tratează diabetul

Topinambur – o plantă comestibilă cu proprietăţi incredibile!