Seva de mesteacăn, un leac universal

1 53862 original jpg jpeg

Mesteacănul, denumit şi arborele vieţii, este originar din Siberia, însă creşte şi la noi în zonele de dealuri şi câmpii. Seva de mesteacăn este cunoscută pentru capacităţile sale deosebite care au fost testate de-a lungul anilor şi se poate utiliza atât intern, cât şi extern.

 Iată câteva dintre nenumeroasele efecte ale sevei:

  • Este un foarte bun tonic fizic şi psihic. Pentru efecte benefice se administrează 2 ml de câte 2 ori pe zi,dimineaţa şi seara,timp de 3-4 săptămâni la adulţi,iar la copiii peste 10 ani,1 ml de două ori pe zi,în acelaşi interval.
  • Mesteacănul conţine principii active care au acţiune diuretică,antiinflamatoare şi antibacteriană,prin urmare se poate utiliza în tratarea şi prevenirea cistitei. Se recomandă consumul a câte 1 litru pe zi,timp de 2-3 săptămâni.
  • Vindecă reumatismul,dacă se administrează 1 litru pe zi timp de 3 săptămâni,iar pentru intensificarea efectului se pot aplica şi cataplasme cu pulbere de scoarţă de mesteacăn.
  • În bolile de ficat,este ideal consumul a câte o cană de suc proaspăt de mesteacăn sau infuzie de mesteacăn de cel puţin 3 ori pe zi.
  • Se foloseşte în psoriazis,datorită efectului antiinflamator. Se aplică cataplasme în paralel cu administrarea a unui litru de suc de mesteacăn pe zi.
  • Poate combate părul gras dacă se întinde seva pe păr înainte de spălare.  Efectele vizibile se observă după aplicarea de 5-6 ori la 2-3 zile . Astfel,părul va fi mult mai sănătos,mai rezistent şi mai strălucitor.

Seva de mesteacăn concentrează toate substanţele nutritive necesare creşterii arborelui:glucoza şi fructoza (conferă gust uşor dulceag),aminoacizi,vitamina C,minerale (calciu,magneziu,mangan,zinc,fosfor,sodiu,fier). Aceşti nutrienţi se află în proporţii optime şi se asimilează cu uşurinţă în organism. O poţi procura de la plafar.