Soluţii naturale pentru buzele crăpate

1 69516 original jpg jpeg

Dacă ai buzele crăpate, trebuie să le îngrijeşti permanent. Trebuie să-ţi le hidratezi permanent şi să aplici produse care înmoaie pieliţele inestetice şi opresc sângerările.

Foloseşte ulei de nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocos înmoaie şi hidratează pielea buzelor. Are şi un gust plăcut. Toarnă-l în recipiente mici,care se închid ermetic şi pe care le ţii permanent la îndemână.

Balsam cu de unt de cacao

Prepară o reţetă pe bază de unt de cacao,ceară de albine şi ulei de măsline. Ai nevoie de o linguriţă de ceară de albine,2 linguriţe de unt bio de cacao,3 linguriţe de ulei bio de măsline (sau de ulei de nucă de cocos),5 picături de ulei esenţial de mentă. Topeşte lent ingredientele,într-un vas ţinut la foc,pe bain-marie,şi amestecând continuu. Varsă lichidul călduţ în borcănaşe de sticlă care se pot închide ermetic.

Aplică felii de castravete

Feliile de castravete hidratează şi frunizează vitamina C,cu rol antiinflamator şi protector. Aplică seara,înainte de culcare,felii de castravete pe buze şi lasă să acţioneze.

Foloseşte gel de aloe vera

Gelul de aloe vera hidratează şi furnizează uleiuri esenţiale care stimulează producţia de colagen şi elastină la nivelul pielii. Cumpără din magazine specializate bio gel de aloe vera şi aplică-l ori de câte ori poţi.

Vitaminizează-te

Lipsa de vitamine şi minerale din organism – deficit de vitamine din complexul B,fier,acizi graşi esenţiali – poate avea drept urmare crăparea buzelor. Prin urmare,ia suplimente sau introdu în dietă alimentele necesare. Nu uita să bei,zilnic,suficiente lichide. Nu-ţi umezi buzele cu limba,nu rupe pieliţele cu dinţii şi alege cu grijă rujul de buze,optând pentru cele de calitate şi cremoase.