Soluţii naturale pentru calmarea tusei

1 66566 original jpg jpeg

Dacă accesele de tuse te chinuie şi îţi deranjează somnul sau activitatea de zi cu zi, există soluţii la îndemână ca să le calmezi.

Miere contra tusei nocturne

Accesele de tuse pe timpul nopţii,cauzate de gâtul iritat,  pot decurge „în cascadă”,deranjându-ţi somnul. Foloseşte miere pentru a le potoli!

Mierea „căptuşeşte” mucoasa gâtului şi calmează iritaţiile,având un efect cicatrizant şi antiseptic. Efectele cele mai bune se obţin cu miere de cimbru,de eucalipt sau de brad.

Administrează-ţi 1-2 linguriţe de miere înainte de culcare.

Cimbru contra tusei seci

Cimbrul poate calma inflamaţiile gâtului,şi are proprietăţi antiseptice,putând combate acţiunea viruşilor şi neutraliza infecţiile aparatului respirator.

Se foloseşte sub formă de infuzie:o jumătate de linguriţă de plantă uscată la o cană cu apă clocotită,lăsată să se infuzeze timp de un sfert de oră. Bea 4-5 căni pe zi,îndulcite cu puţină miere.

Amestec de plante contra tusei productive

O serie de plante medicinale – iederă,lumânărică,nalbă – au capacitatea de a degaja căile respiratorii de secreţiile care le blochează. Plantele fluidifică secreţiile,iar acestea sunt eliminate mai uşor.

Amestecă 10 g frunze de iederă,15 g lumânărică,10 g cimbru,15 g frunze de nalbă,10 g rădăcini de nalbă mare,10 g rădăcină de lemn dulce. Din acest amestec,prepară-ţi de mai multe ori pe zi o infuzie,în felul următor:într-o cană cu apă clocotită,adaugă o linguriţă mix de plante şi lasă la infuzat 10 minute.

Citeşte şi:

Ce poţi trata cu ridiche neagră

Beneficiile miraculoase ale hreanului asupra sănătăţii