Te confrunți cu piele uscată? Iată ce alimente te ajută!

Când temperaturile scad și pielea noastră se poate usca rapid. Din fericire, avem la îndemână câteva soluții simple ce ne ajută să ne îngrijim pielea pe timpul iernii, iar alimentația potrivită este una dintre ele. 

piele uscata jpg

Pielea uscată apare când pierdem umiditate la nivelul epidermei. Desigur, consumul de lichide este indicat pentru a-ți hidrata corpul din interior spre exterior, dar și alimentele cu un conținut ridicat de apă.

În plus, studiile au arătat că vitaminele A, C, D, E și potasiu au un rol important în hidratarea pielii. În continuare, îți spunem care sunt alimentele hidratante ce conțin aceste substanțe nutritive și te ajută să ai o piele sănătoasă și strălucitoare. 

Vezi și: Din ce cauze ți se usucă pielea 

Cartofi dulci 

Bogați în vitamina A, cartofii dulci împiedică uscarea pielii și o protejează de daunele solare. În plus, conținutul ridicat de vitamina C stimulează producția naturală de colagen din piele, ceea ce o menține elastică, hidratată și sănătoasă. 

Portocale 

Surse bune de vitamina C, portocalele sunt excelente pentru hidratarea pielii. Cel mai bine este să consumi la micul dejun câte o portocală sau un pahar de suc natural. Astfel, îi vei oferi pielii tale aportul necesar de vitamina C, încă de la primele ore ale zilei. De reținut că aceste fructe conțin și potasiu, care conferă hidratare.

Citește și: Obiceiuri sănătoase care îți usucă tenul. Nu te-ai aștepta să aibă acest efect! 

Spanac

Legumele cu frunze verzi sunt excelente pentru sănătatea întregului organism, dar și pentru aspectul pielii tale. Asta pentru că spanacul conține vitaminele C și K, dar și potasiu, substanțe care susțin producția de colagen. 

Somon

Plin de acizi grași omega-3, somonul este un aliment ce nu trebuie să îți lipsească iarna din meniu. Acizii grași echilibrează producția de ulei de a pielii, o mențin hidratată și, mai mult decât atât, previn apariția erupțiilor. De asemenea, somonul conține o cantitate generoasă de vitamina D, care ajută la combaterea posibilelor inflamații. 

Ardei roșii

Când iarna de instalează, nu strică să adaugi și ardei roșu în mâncărurile tale! Acesta este o sursă bună de vitamina A și C și conține vitamina K și E, care stimulează producția de colagen și ajută la combaterea posibilelor inflamații cauzate de deteriorare și uscăciune. 

INFO: Pe lista alimentelor ce susțin hidratarea pielii se află și: semințele de floarea soarelui, migdalele, ficatul de vită și stridiile. 

Sursă foto: Shutterstock