Te doare stomacul? Farmacia verde îţi vine în ajutor!

1 72166 original jpg jpeg

Arsurile la stomac apar din cauza unui stil alimentar haotic şi a preparatelor grele. Ca să ameliorezi durerile de la nivelul stomacului, fie că este vorba despre gastrite sau chiar de ulcer, încearcă aceste preparate naturiste de efect.

În magazinele tip plafar găseşti plante şi produse din plante care pot reduce în intensitate disconfortul produs de arsurile la stomacsau de alte neplăceri de care suferă stomacul.

Salcâmul şi muşeţelul calmează

Când ai arsuri,în loc să iei calmante din farmacie,de exemplu dicarbocalm şi metoclopramid,poţi apela cu încredere la preparatele din muşeţel. Prepară o infuzie din muşeţel adăugând o lingură de flori la o cană cu apă clocotită.

Lasă cana acoperită un sfert de oră,după care poţi bea câte 2-3 căni pe zi. Şi infuzia obţinută din salcâm este indicată pentru a calma aciditatea gastrică. Adaugă o lingură de flori uscate de salcâm la o cană cu apă fierbinte,după care bea câte 3 căni de infuzie pe zi,timp de 1-2 săptămâni.

Cu obligeană se tratau bătrânii în caz de gastrită

Senzaţia de greaţă şi durerile abdominale sunt doar câteva dintre simptomele gastritei.În acest caz,preparatele din obligeană sunt de mare ajutor,datorită acţiunii lor calmante şi cicatrizante.

Ca să faci decoctul de obligeană trebuie să adaugi o linguriţă de plantă la o cană cu apă clocotită. Lasă cana acoperită 10 minute,după care strecoară şi bea câte 2-3 căni pe zi,până se calmează durerile.

Lemnul-dulce acţionează ca un pansament

Dacă problemele de sănătate sunt mai serioase de atât,adică vorbim despre leziuni la nivelul mucoasei intestinului subţire superior (duoeden),pe scurt despre ulcer gastro-duodenal,încearcă uleiul de cătină.

Acesta te scapă de balonare şi de stările de greaţă provocate de ulcerul,pentru că are efect emolient. Aceleaşi proprietăţi sunt deţinute şi de pulberea din lemn-dulce,care este indicată în tratamentul ulcerului duodenal. O poţi lua de două ori pe zi,câte o jumătate de linguriţă,între mesele principale.  Recente

cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg
otet jpg
Click! pofta buna jpg