Top 10 alimente care scad colesterolul. Iată ce trebuie să incluzi în dieta ta

1 84751 original jpg jpeg

Alege ovăzul pentru micul-dejun, nucile la gustare şi încheie ziua cu un pahar de vin roşu, iar din când în când îndulceşte-te cu un pic de ciocolată. Acestea sunt doar câteva dintre alimentele care te ajută să ţii colesterolul sub control. 

1. OVĂZUL

Lupta pentru scăderea colesterolului începe de dimineaţă. După un consum constant de ovăz, în 6 săptămâni, LDL-ul (colesterolul rău) poate scădea cu până la 5 procente.  

2. VINUL ROŞU

Era nevoie de un nou motiv pentru care să apreciem un pahar de vin roşu? Evident, nu. Cu toate astea, se pare că fibrele din srtugurii roşii au un efect benefic asupra colesterolului. Un studiu efectuat de Universitatea Complutense din Madrid dovedeşte că persoanele care consumă vin în mod regulat (şi în cantităţi moderate) au colesterolul cu 9 procente mai mic. 

3. SOMONUL ŞI PEŞTELE GRAS

Ştim despre Omega 3 că este eficient în prevenirea demenţei şi a bolilor cardiace. Persoanele care au înlocuit grăsimile saturate cu cele din somon au avut un colesterol cu 4 procente mai mic 

4. NUCILE

Dacă vrei să îţi scadă colesterolul, nucile sunt o variantă de încredere. Jurnalul American de Nutriţie arată că 42 grame de nuci, 6 zile pe săptămână, timp de o lună, îl scad cu 9,3%. 

image

5. FASOLEA

Fasolea este bună pentru inimă, dupa cum au demonstrat cercetătorii de la Universitatea din Arizona. O jumătate de cană de boabe de fasole puse într-o supă scad colesterolul total cu 8%. 

6. CEAIUL

Ceaiul alb este cunoscut pentru efectele sale antioxidante, protejând impotriva nivelului mare de LDL. Ceaiul negru reduce lipidele cu 10% in 3 săptămâni. 

7. CIOCOLATA

Partea frumoasă a oricărei diete! Ciocolata este bogată în antioxidanţi ce cresc colesterolul bun (HDL) cu până la 24% în 12 săptămâni. Dacă vrei să obţii cele mai bune rezultate, consumă ciocolată neagră. 

image

8. MARGARINA

Surpriza listei este margarina. Ea poate fi considerată un înlocuitor sănătos al untului, dacă este aleasă cu atenţie. Consumul regulat poate să scadă colesterolul cu 3%. 

9. SPANACUL

Conţine luteină, un pigment gălbui întâlnit şi în gălbenuşurile de ou. Luteina are un rol important în regenerarea celulară şi la prevenirea îmbătrânirii. O jumătate de cană de alimente bogate în luteină consumată zilnic scade colesterolul rău, care poate cauza blocaje arteriale. 

image

10. USTUROIUL

Beneficiile usturoiului sunt numeroase: este o sursă importantă de zinc, previne coagularea sângelui, reduce tensiunea, ajută sistemul imunitar să lupte împotriva infecţiilor, împiedică depunerea colesterolului pe vasele de sânge etc.



Recente

Cornuri in doua culori  Sursa foto shutterstock 31163509 jpg
Clatite cu branza si spanac  Sursa foto shutterstock 1415857712 jpg
2148845995 jpg
Organizarea meselor zilnice pentru femeia modernă cum să folosești eficient lada frigorifică jpeg
Prajtura cu nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 1928203232 jpg
Budinca de orez cu peste  Sursa foto shutterstock 480607888 jpg
shutterstock 256424824 jpg
shutterstock 1379805665 jpg
Guguluf cu gem  Sursa foto shutterstock 2504637363 jpg
shutterstock 492832387 jpg
curatenie   shutterstock 2087041777 jpg
shutterstock 551226070 jpg
Cauți un cadou de nuntă practic Iată 5 electrocasnice premium care vor transforma casa mirilor jpg
Tort cu alune si frisca  Sursa foto shutterstock 1995463784 jpg
Orez arabesc  Sursa foto shutterstock 417836704 jpg
shutterstock 404179420 jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg
clickpentrufemei ro (22) jpg
Orez negru cu legume  Sursa foto shutterstock 371703877 jpg
shutterstock 2581336237 jpg