Top 10 alimente care scad colesterolul. Iată ce trebuie să incluzi în dieta ta

1 84751 original jpg jpeg

Alege ovăzul pentru micul-dejun, nucile la gustare şi încheie ziua cu un pahar de vin roşu, iar din când în când îndulceşte-te cu un pic de ciocolată. Acestea sunt doar câteva dintre alimentele care te ajută să ţii colesterolul sub control. 

1. OVĂZUL

Lupta pentru scăderea colesterolului începe de dimineaţă. După un consum constant de ovăz, în 6 săptămâni, LDL-ul (colesterolul rău) poate scădea cu până la 5 procente.  

2. VINUL ROŞU

Era nevoie de un nou motiv pentru care să apreciem un pahar de vin roşu? Evident, nu. Cu toate astea, se pare că fibrele din srtugurii roşii au un efect benefic asupra colesterolului. Un studiu efectuat de Universitatea Complutense din Madrid dovedeşte că persoanele care consumă vin în mod regulat (şi în cantităţi moderate) au colesterolul cu 9 procente mai mic. 

3. SOMONUL ŞI PEŞTELE GRAS

Ştim despre Omega 3 că este eficient în prevenirea demenţei şi a bolilor cardiace. Persoanele care au înlocuit grăsimile saturate cu cele din somon au avut un colesterol cu 4 procente mai mic 

4. NUCILE

Dacă vrei să îţi scadă colesterolul, nucile sunt o variantă de încredere. Jurnalul American de Nutriţie arată că 42 grame de nuci, 6 zile pe săptămână, timp de o lună, îl scad cu 9,3%. 

image

5. FASOLEA

Fasolea este bună pentru inimă, dupa cum au demonstrat cercetătorii de la Universitatea din Arizona. O jumătate de cană de boabe de fasole puse într-o supă scad colesterolul total cu 8%. 

6. CEAIUL

Ceaiul alb este cunoscut pentru efectele sale antioxidante, protejând impotriva nivelului mare de LDL. Ceaiul negru reduce lipidele cu 10% in 3 săptămâni. 

7. CIOCOLATA

Partea frumoasă a oricărei diete! Ciocolata este bogată în antioxidanţi ce cresc colesterolul bun (HDL) cu până la 24% în 12 săptămâni. Dacă vrei să obţii cele mai bune rezultate, consumă ciocolată neagră. 

image

8. MARGARINA

Surpriza listei este margarina. Ea poate fi considerată un înlocuitor sănătos al untului, dacă este aleasă cu atenţie. Consumul regulat poate să scadă colesterolul cu 3%. 

9. SPANACUL

Conţine luteină, un pigment gălbui întâlnit şi în gălbenuşurile de ou. Luteina are un rol important în regenerarea celulară şi la prevenirea îmbătrânirii. O jumătate de cană de alimente bogate în luteină consumată zilnic scade colesterolul rău, care poate cauza blocaje arteriale. 

image

10. USTUROIUL

Beneficiile usturoiului sunt numeroase: este o sursă importantă de zinc, previne coagularea sângelui, reduce tensiunea, ajută sistemul imunitar să lupte împotriva infecţiilor, împiedică depunerea colesterolului pe vasele de sânge etc.