Topul remediilor care tratează bronşita

1 65796 original jpg jpeg

Prevestitorul sezonului rece, tusea, poate fi un simptom pentru o gamă variată de afecţiuni: de la o simplă răceală, la infecţii respiratorii acute sau inflamaţii cauzate de alergii.

Una dintre cele mai comune boli ale căilor aeriene este bronşita,care afectează traheea şi plămânii,iar în multe cazuri este consecinţa netratării corespunzătoare şi în timp util a unei simple răceli sau complicaţiilor produse de virusurile gripale.

Deşi poate fi cauzată de bacterii,dar şi de virusuri precum:coronavirus,adenovirus sau rhinovirus,doar 10% din cazurile de bronşite necesită tratament medicamentos,iar restul pot fi tratate cu ajutorul remediilor naturiste.Cum recunoaştem bronşita de la primele semne?„Această afecţiune se manifestă în primă fază sub forma unei tuse seci,care apoi evoluează la o tuse productivă. De regulă,aceasta va fi mai intensă dimineaţa,urmând că pe măsură ce boala progresează,tusea să se manifeste pe parcursul întregii zile şi,în special,în timpul nopţii. În funcţie de gravitatea infecţiei,bronşita poate fi acută,atunci când are un debut subit şi o durata scurtă sau poate fi cronică. În acest caz,episoadele de tuse se manifestă în mod recurent şi pe o durata mai lungă,chiar de 2 luni“,explică dr. Imunolog Tania Bejan.

Alte semnale care indică instalarea acestei infecţii,este durerea resimţită asemenea unei arsuri în piept,stare febrilă (37-38 0C) şi greutate sau şuierat în timpul respiraţiei.

Un remediu cu tradiţie pentru afecţiunile respiratorii,ceaiul de lumânărică este un ingredient comun folosit în prepararea siropurilor expectorante. Acesta conţine un grup de substanţe denumite saponine,care ajută la fludizarea şi eliminarea secreţiilor acumulate în urma infecţiilor bronhice. Totodată,această plantă are şi proprietăţi antiinflamatoare şi emoliente care calmează muscoasele. Sunt recomandate 3 căni de ceai pe zi,obţinut în urma unei infuzii de 10 minute.

“Unul dintre cele mai frecvent utilizate terapii în tratarea bolilor respiratorii,bronşitelor,tusei convulsive,pleureziei,dar şi pentru cazurile de gripă,răceală sau sinuzită este uleiul de eucalipt. Frunzele de eucalipt sunt o sursă benefică de antioxidanţi naturali care ajută la prevenirea infecţiilor,iar uleiul de eucalipt stimulează decongestionarea nazală,combate infecţiile prin efectele antiseptice,bactericide,antifungice şi antivirale,domoleşte febra datorită acţiunii antifebrile şi sudorifice şi,nu în ultimul rând,ajută la vindecarea tusei specifice bronşitei prin rolul expectorant,astringent şi emolient“,explică specialistul.

Mai mult decât atât,acesta are efecte de tonifiere asupra corpului în cazuri de epuizare,oboseală cronică,migrene,dureri de cap sau astenie.

Datorită substanţelor cu proprietăţi antibacteriene pe care le conţine,uleiul de pin este adesea recomandat în tratarea problemelor respiratorii,a tusei,a faringitei şi bronşitei. Acesta este un puternic expectorant ce stimulează eliminarea secreţiilor depuse la nivelul tractului respirator şi ajută la eliberarea sinusurilor.

Preparatele obţinute din această plantă au efetce emolient şi antiinflamatoare,ceea ce-l recomandă ca un remediu rapid şi la-ndemână în cazul infecţiilor respiratorii,în special cele în care se manifestă şi tusea. Lemnul dulce are o acţiune localizată,utilă în cazurile de bronşită. Astfel,ajută la fluidificarea secreţiilor traheo-bronşice şi faringiene,cât şi la dislocarea şi eliminarea mucusului blocat în piept,uşurând astfel expectoraţia.

Combinând acţiunea naturală a uleiului de eucalipt cu rădăcina de lemn-dulce şi mentol,siropul de tuse Septusin reprezintă soluţia naturistă pentru tratarea tusei datorită acţiunii benefice în:afecţiuni ale căilor respiratorii precum bronşite,faringite,laringite,sinuzite,astmul bronşic sau pneumonii.

Septusin este un produs natural Ropharma cu rol djuvant în tuse prin rolul de fluidifiant al secreţiilor bronhice,bronhodilatator,secretolitic,bronholitic,mucolitic,expectorant,astfel că îmbunătăţeşte starea generală prin acţiunea să calmantă asupra tusei. Septusin este disponibil în farmaciile Ropharma din toată ţara sau online pe www.ropharma-healthcare.ro la preţul de 15,23 lei.