Totul despre curcuma, medicamentul naturist folosit în tratamentul multor boli

1 curcuma remediu natural jpg jpeg

Se spune despre turmenic sau curcumă că face minuni când este folosit drept remediu natural pentru mai multe boli. Este o plantă din familia ghimbirului, iar proprietăţile sale medicinale sunt utilizate în medicină de mai mult de 4.000 de ani pentru a trata un spectru larg de boli.

Această plantă miraculoasă este eficientă în tratamentul numeroselor boli şi se foloseşte diferit. Iată care sunt principalele afecţiuni pe care le tratează curcuma, potrivit secretele.com.

Dureri în gât

Faceţi gargară de 3-4 ori pe zi cu următoarea soluţie: ½ de linguriţă de curcuma şi ½ de linguriţă de sare de Himalaya dizolvată într-un pahar cu apă caldă (200 de ml). În maxim 2 zile veţi scapă de dureri.

Citeşte şi: Cel mai bun remediu pentru răul de maşină, 100% natural

Menţine glicemia în limite normale

Pentru a stabiliza nivelul de zahăr din sânge şi pentru a reduce dozele de medicamente pentru menţinerea glicemiei în limite normale, beţi amestecul dintre 200 de ml de apă cu o linguriţă de curcuma şi sucul de la o jumatat de lămâie. Beţi zilnic acest amestec şi nivelul de zahăr din sânge va fi stabilizat în câteva săptămâni.

Durerile articulare şi de spate

Este recomandat să se bea o băutură gustoasă numită “Laptele de Aur“, care ajută la stabilizarea “lubrifianţilor spinării”, eliminanad depozitele de sare.

Citeşte şi: Tratament pentru păduchi. Remediile care te scapă imediat de ei

Bolile inflamatorii ale gingiilor

1 linguriţă de curcuma dizolvată într-un pahar cu apă caldă. Faceţi gargară de 3 ori pe zi şi veţi scapă de aceste inflamari.

Eradicarea anemiei

Curcuma este foarte bogat în fier. Jumătate de linguriţă de turmeric, amestecat cu un pic de miere – este combinaţia excelenţă pentru absobirea fierului, atât de uutil în cazul anemiilor.