Tratează natural durerile în gât

1 65216 original jpg jpeg

Pe timp de iarnă, durerile în gât se dovedesc a fi cea mai întâlnită afecţiune. Dacă nu sunt tratate, acestea pot cauza apariţia laringitei, faringitei sau amigdalitei. Remediile naturale pot fi de mare ajutor în tratarea durerilor în gât.

Soluţie cu brad

Ai nevoie de 1 kg de crengi proaspete de brad sau de molid peste care torni 2 l de apă. Pune amestecul la foc şi lasă-l să fiarbă,la foc mic,20 de minute. Laşi infuzia,acoperită cu un capac,să se răceasca la temperatura camerei,iar apoi o strecori. Adaugi 1 kg de miere,10 g de propolis şi 30 g de alcool pur. Amesteci toate ingredientele,le pui pe foc până se încălzesc un pic,fără să ajungă la fierbere. Se administrează câte o lingură de 3 ori pe zi.

Soluţie cu eucalipt

Amestecă 1 lingură de frunze uscate şi mărunţite de eucalipt cu 1linguriţă de salvie,gălbenele şi 2 pahare cu apă. Pune plantele la foc şi lasă-le să fiarbă la foc mic 15 minute. Când soluţia s-a răcit,adaugă 1 lingură cu miere şi câteva felii de lămâie. Clăteşte-ţi gâtul cu acest amestec de două ori pe zi.

Inhalaţii

Macină,în proporţii egale,frunze de salvie,eucalipt,muşeţel şi gălbenele. Într-o oală,pune 10 g din amestec şi toarnă un pahar cu apă clocotită. Inhalează soluţia 5-10 minute.

Mai poţi prepara un amestec din frunze de zmeur şi coada-calului peste care să adaugi un pahar cu apă clocotită. Pune soluţia într-o oală şi înveleşte-o într-un prosop. Las-o la infuzat 2 ore. Strecoară amestecul şi apoi foloseşte-l atât sub formă de inhalaţii,cât şi pentru clătirea gâtului.

Citeşte şi:

Lavanda te protejează de răceală. Află cum o poţi folosi!

Tratează răceala copiilor cu produse naturiste!