Tratează natural ulcerul gastric

1 58893 original jpg jpeg

Dacă ţi-ai făcut analizele şi medicul ţi-a confirmat că suferi de ulcer gastric poţi încerca să elimini bacteria Helicobacter pylori cu ajutorul unor plante şi alimente. Iată care sunt acestea!

Aloe vera

Este o plantă cu acţiune antibacteriană şi antiinfecţioasă. În combinaţie cu sucul proaspăt de varză şi extractul de genţiană,aleo vera ajută la cicatrizarea ţesuturilor.

Ulei de migdale dulci

Dacă ai dureri şi arsuri provocate de ulcerul gastric apelează la uleiul de migdale dulci. Acesta formează o peliculă protectoare pe mucoasa gastrică şi reduce senzaţiile de durere. Totodată,poţi să consumi 30-35 g de migdale,de două ori pe zi sau să prepari un amestec din 30 g migdale dulci,zdrobite,şi 10 ml lapte sau 5 ml smântână.

Citeşte şi:

Suferi de ulcer? Iată ce alimente trebuie să eviţi

Pelinul te scapă de balonări

Cartof

Acestă legumă poate avea efecte benefice,consumat în preparate culinare uşoare. Evită însă să-i prăjeşti. De asemenea,bea şi 100 de ml de suc proaspăt de cartofi,dimineaţa.

Varza

Consumată ca atare,în salate sau preparată în mâncăruri uşoare,nu călită,varza este o legumă indicată persoanelor bolnave de ulcer gastric. Bea 1 pahar pe zi de suc proaspăt de varză,între mese.

Tarhon

Este o plantă care ameliorează durerile de stomac. Pentru asta prepară o infuzie astfel:pune într-o cană 1 linguriţă de plantă,peste care toarnă o cană de apă clocotită. Lasă amestecul la infuzat 10 minute,după care bea-l după masă.

Ghimbir

Decoctul din ghimbireste indicat în tratarea ulcerului. Într-un vas firbe într-un litru de apă 1 linguriţă de rădăcină de ghimbir măcinată. Fierbe amestecul 30 de minute şi strecoară-l. Bea 3-4 pahare pe zi,îndulcite cu miere,în timpul mesei sau după masă.

Pelin

Datorită substanţelor amare şi uleiurilor eterice pe care le conţine,pelinul îmbunătăţeşte digestia. De mare ajutor în ulcerul gastric este vinul de pelin. Acesta se prepară astfel:prepară un 50 ml de suc din frunze proaspete de pelin. Încălzeşte 1 litru de vin şi toarnă peste acesta suc de pelin şi miere. Strecoară şi păstrează vinul în recipiente din sticlă. Bea un păhărel pe stomacul gol,1 dată la 2 zile.