Tratează răceala în mod natural

1 70761 original jpg jpeg

Strănuţi, ai febră, îţi curge nasul şi nu ai putere nici să te ridici din pat. Este clar că răceala a pus stăpânire pe tine! Uite cum o poţi combate fără să apelezi la medicamente!

Suflă nasul în mod constant

În loc să amâni momentul,pentru că eşti fie pe stradă,fie între colegi şi crezi că-i vei deranja,este bine să ai mereu la îndemână o batistă sau un şerveţel. Există şi o tehnică în acest sens. Trebuie să ţii un deget pe o fosă nazală şi să sufli puternic nasul. Repetă operaţiunea cu fosa nazală opusă.

Gargară pentru durerile în gât

În cazul în care ai roşu în gât,gargara poate uşura pe moment durerea. Dizolvă o lingură de sare în apă caldă şi fă acest tratament de patru ori pe zi. Sau poţi folosi oţet de mere şi miere de albine,iar efectele benefice se vor simţi în scurt timp.

Citeşte şi:

Medicamente eficiente din farmacia naturii

Remedii surprinzătoare chiar din cămara ta

Bea lichide calde

Pentru a elibera căile nazale este bine să bei cât mai multe ceaiuri sau supe calde. Astfel,previi deshidratarea,iar aburii vor duce la eliminarea mucozităţilor,care împiedică buna respiraţie.

Fă un duş firebinte

Apa caldă te va relaxa,iar aburii rezultaţi vor ajuta la descongestionarea căilor respiratorii. Este bine să te bagi în pat imediat după duş,pentru a menţine cât mai mult timp căldura în interiorul organismului.

Dormi cu o pernă în plus sub cap

Astfel vei contribui la un drenaj mai eficient al căilor nazale. Poate va fi nevoie să te trezeşti în timpul nopţii pentru a-ţi sufla nasul,dar răceala va trece mai repede.