Uite cum poţi elimina stresul în doar 5 minute!

1 68782 original jpg jpeg

Locul de muncă, termenele strânse, interviurile, rolul de mamă şi soţie, banii - sunt câţiva dintre factorii care te pot lăsa epuizată psihic sau cu nervii la pământ. În momentele intense de stres, ai nevoie de remedii sau refugii, care să reducă din senzaţia de haos total. Iată ce poţi face.

În loc să te laşi pradă emoţiilor,încearcă câteva metode simple,dar eficiente de relaxare,care nu necesită mai mult de 5 minute,fiecare.

Ciocolata te calmează

Un cub (aproximativ 40 de grame) de ciocolată,îţi poate calma imediat nervii. Asigură-te că alegi ciocolată neagră,deoarece îţi stabilizează nivelul hormonilor şi metabolismul,şi nu constituie o ameninţare pentru greutatea ta.

Citeşte şi:

Cofeina,inamicul grăsimii

Uleiuri esenţiale care te scapă de stres

Mestecăgumă

În doar câteva minute anxietatea se poate reduce considerabil. În plus,reduce şi nivelurile de cortizol. Alege aroma preferată şi savirează experienţa.

Ceai verde

Este cunoscut că are numeroase beneficii pentru sănătate. Elementul L-teanină,din ceaiul verde,poate ajuta la combaterea stărilor de furie sau a altor emoţii intense.

Concentrează-tepe respiraţie

Respiraţia lentă,profundă,este una dintre cele mai simple moduri prin care poţi reduce tensiunea arterială şi ritmul cardiac accelerat. Respiră din stomac,nu din piept,şi vei putea scăpa de anxietate şi nervi.

Numără descrescător

Nu este un test. Atunci când eşti nevoită să te concentrezi pe ceva anume,pe numărat în cazul acesta,îţi pui în repaos grijile. Între timp,nervii tăi se vor relaxa şi te vei simţi mult mai bine.Încearcă aromaterapia!

Foloseşte uleiuri esenţiale,care îţi pot calma simţurile. Aceste uleiuri stimulează receptorii de miros din nas,care,la rândul lor,interferează cu o parte a creierului,care reglează emoţiile. Inhalând aceste mirosuri liniştitoare,vei putea scăpa rapid de stres şi anxietate.

Ai grijă să ai mereu cu tine o sticluţă de ulei de lavandă,arbore de ceai sau orice alt ulei esenţial care îţi place.  Când te simţi un pic năpădită de griji şi supărări,inhalează uleiul şi lasă-l să te vindece.Recente

Tăierea părului îl face să crească mai repede  Shutterstock  jpg
a muri de bătrânețe  sursa foto   Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei  Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg
Ai nevoie de un nou televizor în living room  Îți spunem noi cum să l alegi! jpg
Top 4 iphone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie jpg
Photo 1 @siora18 Unsplash jpg
Topuri și cămăși de damă care se potrivesc formelor mai rotunde jpg
Cum să alegi și să asortezi cizmele de toamnă perfecte jpg
bijuterii navajo jpg
Astenie de toamna, foto shutterstock  jpg
Articol   De ce sa alegi o vopsea de par fara amoniac 5 motive jpg