Ulcer gastric remedii naturiste. 5 leacuri anti greţuri şi arsuri

1 65096 original jpg jpeg

Ulcer gastric remedii naturiste. Dacă ai dureri şi arsuri în partea centrală superioară a abdomenului, dacă, după masă, te chinuie greţurile, s-ar putea să suferi de ulcer gastric. Câteva leacuri din natură te ajută să ameliorezi simptomele.

Ulcerul gastric este afecţiunea cauzată de apariţia unei leziuni în mucoasa protectoare a stomacului. Cauzele pot fi hipersecreţia acidă,tratamentul îndelungat cu medicamente sau prezenţa unei bacterii numită Helicobacter pylori.

1. Ulcer gastric remedii naturiste - Sucurile din legume scad aciditatea

Sucul de varză are proprietăţi antiacide. Consumă 2 linguri de suc proaspăt de varză,după fiecare masă. Sucul se obţine mixând câteva foi de varză cu un pic de apă.

Efect antiacid au şi sucul de cartof,morcov,sfeclă roşie,castravete,spanac. Poţi să ţii cure cu suc de câte 5 zile.

2. Mucilagiile vegetale protejează stomacul

Mucilagiile-produse de anumite legume,plante,cereale-  sunt lichide vâscoase,conţinând suc şi pectină (compus organic vegetal). Au capacitatea de a se fixa pe peretele stomacal,formând un strat care fereşte zona de acţiunea agresivă a acizilor gastrici.

Ulcer gastric remedii naturiste - Lasă la macerat,peste noapte,în apă minerală,30 grame semiţe de in. Dimineaţa,vei observa în recipient un lichid transparent şi vâscos. Bea-l pe tot parcursul zilei.

Agar-agar,numit şi geloză,este un produs organic ce se întâlneşte în anumite alge marine,din care este extras cu ajutorul apei fierbinţi. Gelatina din agar-agar se găseşte în magazinele naturiste:este incoloră şi nu are gust sau miros – în plus,conţine calciu,fier şi multe fibre. Combin-o împreună cu alte ingrediente din bucătărie– paste,orez,salate.

3. Ulcer gastric remedii naturiste - Lemnul dulce şi aloe vera vindecă leziunile

Infuziile cu lemn dulce sau sucul de aloe vera ajută în procesul de regenerare şi de „închidere“ a rănilor mucoasei gastrice.

Consumă infuzie de reglisă după fiecare masă. Atenţie,lemnul dulce e contraindicat în caz de hipertensiune!

Sucul de aloe vera este bogat în polizaharide care stimulează imunitatea şi regenerează ţesuturile. Bea o lingură de suc de aloe vera la 20 de minute după fiecare masă.

4. Usturoi şi propolis împotriva Helicobacter pylori

Usturoiul şi propolisul,graţie capacităţii lor antibiotice naturale,ajută la stârpirea bacteriei responsabile cu neplăcerile stomacale.

- Mănâncă usturoiul crud – dar nu mai mult de patru căţei pe zi-,sau combinat cu salate,supe,legume la cuptor. Dacă nu sporţi usturoiul crud,mărunţeşte-l şi lasă-l la macerat o oră-două în ulei de măsline extravirgin.

Consumă extract de propolis,20 de picături zilnic,în trei etape.

Citeşte şi:

7 plante care reglează glicemia

Plante de leac de pe timpul lui Iisus