Ulei esenţial de lămâie. 10 întrebuinţări surprinzătoare ale sale

ulei esenţial de lămâie jpeg

Vrei un ajutor la curăţeni, să ajuţi metabolismul? Ai nevoie de o soluţie nutritivă pentru piele? O să te învăţ câteva reţete pe care le poţi face în casă. Foloseşte ulei esenţial de lămâie - este pur şi simplu uimitor.

Se ştie că lămâia este un remediu eficient când vine vorba despre detoxificarea organismului şi acţionează şi ca drenaj limfatic. Pe lângă aceste beneficii pe care le aduce lămâia corpului,se adaugă şi capacitatea de a energiza corpul,de a curăţa pielea şi,surpriză!,de a alunga fără prea mult efort dăunătorii. Fie că au patru picioare sau mai multe.

Potrivit unui studiu recent ale cărui rezultate au fost publicate în Jurnalul Internaţional de Alimentaţie şi Microbiologie, acest ulei esenţial de lămâie este,poate,unul dintre cei mai puternici agenţi antimicrobieni dintre toate uleiurile esenţiale.

Ulei esenţial de lămâie - Beneficii pentru sănătate

Printre cele mai importante beneficii pe care le aduce corpului acest ulei esenţial de lămâie se numără: 1. Curăţă în profunzime;2.Menţine sănătatea danturii şi constituie un remediu eficient pentru respiraţia urât mirositoare – halenă;3.Ajută digestia;4.Este un remediu pentru dureri abdominale,inclusiv crampe şi colici;5.Ameliorează simptomele tusei;6. Calmează durerile de stomac şi reduce stările de greaţă;7. Previne sindromul de malabsorbţie;8.Îmbunătăţeşte digestia;9.Hrăneşte pielea;10. Ajută la scăderea în greutate.

Iată şi alte moduri inedite de folosire

După ce vei citi cum mai poţi folosi acest ulei esenţial de lămâie,cu siguranţă îţi vei da seama că trebuie să ai un recipient magic în casă. Mai ales acum,de Sărbători.

Pentru rufe curate:ai lăsat rufele pentru spălat în coş mai mult timp? Stropeşte-le cu câteva picături de lămâie şi vei vedea că nu vor prinde miros neplăcut şi greu de îndepărtat.

Dinţi mai albi:Amestecă ulei esenţial de lămâie, bicarbonat de sodiu şi ulei de cocos şi periază-ţi dinţii cu această pastă timp de două minute. În câteva zile vei vedea şi primele rezultate.

Curăţă mâinile:Ai mâinile cu grăsime şi îţi trebuie un degresant puternic? Apelează la ulei esenţial de lămâie.

Ulei esenţial de lămâie - La ce mai e bun

Dezinfectează suprafeţele ceramice.Foloseşte-l în toaletă când faci curăţenie şi adaugă câteva picături şi pe capul de duş afectat de apa dură. De asemenea,pune câteva picături şi în locurile strategice,unde le place “musafirilor” să-şi facă apariţia. Vor fi complet respinşi de miros,dacă amesteci uleiul de lămâie cu ulei de arbore de ceai.

Îmbunătăţeşte starea de spirit.Pune în boluri mici ulei esenţial de lămâie şi vei vedea că nu vei mai fi aşa de abătută. Energia îţi va reveni şi vei găsi mai multe motive să râzi.