Uleiul de măsline creşte rezistenţa oaselor
O dietă bogată în ulei de măsline ajută la întărirea oaselor, prevenind apariţia osteoporozei, potrivit oamenilor de ştiinţă.
Un nou studiu arată că înlocuirea uleiurilor bogate în grăsimi saturate cu uleiul de măsline ne ajută să ne menţinem rezistenţa oaselor şi a a articulaţiilor.
Cercetătorii susţin că persoanele care consumă mai mult ulei de măsline,au nivelurile de osteocalcină mai mari,spre deosebire de cei care optează pentru alte tipuri de ulei.
Osteocalcina este,după colagen,a doua proteină cu rol structural,componentă a ţesutului osos,implicată în procesul de fixare al calciului.
Astfel,riscul de a dezvolta osteoporoză este mai mic în cazul persoanelor care consumă ulei de măsline. Cunoscută drept “boala oaselor de sticlă”,osteoporoza este una dintre cele mai comune afecţiuni osoase,care creşte riscul fracturării oaselor,întrucât densitatea minerală osoasă este scăzută,iar structura oaselor se deteriorează treptat.
De aceea,specialiştii ne sfătuiesc să folosim ulei de măsline la gătit,să îl adăugăm la salate,să mâncăm mai multe legume şi fructe şi să reducem consumul de carne,unt,fast food şi prăjituri.