VIDEO: 5 remedii pentru ficatul suprasolicitat

1 74114 original jpg jpeg

Mâncărurile grele sau dietele drastice nu sunt cele mai bune prietene cu ficatul tău! De aceea, ţi-am pregătit un mini ghid a celor mai bune remedii oferite de natură care au grijă de ficatul tău. Sunt ieftine şi simplu de preparat!

Pelinul, un bun detoxifiant

Substanţele care-i dau gustul amar (tuiol,pinen,artamarină),fac din pelin o plantă medicinală ideală pentru perioada aceasta,când ficatul e pus la încercare de consumul excesiv de alimente.

Infuzia de pelin stimulează şi revigorează ficatul,eliminând toxinele acumulate. Bea două căni cu ceai de pelin pe zi,după mesele principale,şi-ţi protejezi ficatul.

Ştiai că...

... şi pulberea de pelin e benefică ficatului? Cu 15 minute înaintea mesei,ia o jumătate de linguriţă de pulbere,­ţine‑o puţin sub limbă,apoi înghite-o! Ceaiul de muşeţel îndulcit taie amăreala.

Sâmburii de struguri protejează ficatul

Pentru buna funcţionare a ficatului şi pentru regenerarea celulelor hepatice,este de ajutor extractul din sâmburi de struguri.

Extractul îl găseşti sub formă de picături sau de capsule în magazinele cu produse naturiste.

Cura cu extract de struguri o poţi ţine 3-4 luni, timp în care iei o capsulă zilnic sau şase picături de trei ori pe zi.

Info

Despre extractul de sâmburi de struguri specialiştii spun că este un antioxidant de 50 de ori mai puternic decât vitamina E,datorită unei substanţe numite resveratrol.

Pătrunjelul reface ţesutul hepatic

De patru ori mai bogat în vitamina C decât portocala,pătrunjelul ajută la regenerarea celulelor hepatice,la eliminarea toxinelor şi la reducerea congestiei ficatului.

Cel mai bine ar fi să consumi pătrunjelul în stare crudă,mărunţit şi adăugat în mâncăruri sau în salate. Şi rădăcina de pătrunjel este excelentă pentru ficat şi o poţi mânca tot crudă,rasă şi amestecată cu ţelină sau cu morcov. Este o salată minunată după festinul de Sărbători.

Atenţie!

Femeile însărcinate sau care alăptează trebuie să evite pătrunjelul,pentru că poate provoca apariţia contracţiilor uterine sau poate reduce lactaţia.

Ridichea neagră, bună în tulburări hepatice

Curăţă impurităţile acumulate de organism şi ajută în perioada de tratare a tulburărilor hepatice.

Este vorba despre siropul de ridiche neagră, pe care-l poţi face singură.

Mai întâi, taie ridichile rondele ,apoi aşază straturi de felii pe fundul unui vas şi acoperă-le cu zahăr.

Lasă câteva zile la macerat, până se formează un sirop gros. Bea din el zilnic trei linguri, dimineaţa, pe stomacul gol, timp de o lună.

Sfat

Păstrează siropul într-un recipient închis ermetic,pe care-l ţii la rece.

Secară, pentru regenerare

Un remediu recomandat chiar şi celor care suferă de hepatită,boală acută,infecţioasă a ficatului,este secara,sub formă de decoct.

Îţi trebuie 30 de grame de secară şi o cană cu apă rece. Bea două căni cu decoct pe zi.

El acţionează asupra ţesu-tului hepatic şi favorizează refacerea inte-grală a celulelor ficatului.