Vrei să-ţi întăreşti imunitatea? Uite ce să faci

1 67165 original jpg jpeg

Faci tot posibilul să te fereşti de gripă şi ţi-ai făcut stocul de medicamente şi ceaiuri pentru zilele geroase? Decât să-ţi umpli raftul cu „buline“ care să-ţi vină într-ajutor când îţi curge nasul, ai febră şi te doare tot corpul, mai bine încearcă să previi boala.

Nu aştepta înarmată cu remedii,ca să nu te mai ia gripape nepregătite. O poţi preveni întărind sistemul imunitar,iar pentru acest lucru se recomandă un consum generos de sucuri naturale bogate în vitamine şi de alimente,cum sunt peştele gras,ciupercile,iaurtul şi ceapa,care este cunoscută pentru proprietăţile sale antibacteriene.

Umple-ţi frigiderul cu multe legume şi fructe,pentru că este o metodă sigură să-ţi întăreşti sistemul imunitar şi să-l ajuţi să lupte împotriva răcelilor şi gripelor. Primul pe lista cu care trebuie să te duci la cumpărături este peştele.

Peştele gras

Peştele,cum este somonul,tonul şi păstrăvul,are carnea bogată în seleniu şi acizi graşi omega-3 (grăsimile bune care reduc inflamaţiile şi protejează plămânii,prin creşterea activităţii celulelor albe din sânge,care au rolul de a „mânca“ bacteriile).

Ceapa

Atât ceapa,cât şi prazul,şi usturoiul conţin antioxidanţi (quercetină,alicină şi antocianină),care au efecte antiinflamatorii şi luptă împotriva infecţiilor şi bacteriilor.

Ciuperci

Un consum regulat de ciupercistimulează şi întăreşte sistemul imunitar prin creşterea producţiei şi activităţii celulelor albe din sânge.

Iaurt

Este de preferat iaurtul probiotic,pentru că are în conţinutul său bacterii „prietenoase“,care ajută digestia şi ţine sub control populaţia de agenţi patogeni din tractul gastro-intestinal.

Sucurile naturale energizează şi întăresc imunitatea

O cură cu sucuri este întotdeauna binevenită pentru sănătate. Acum,în sezonul rece,amestecurile de fructe şi legume blenduite sunt o alternativă delicioasă şi eficientă la medicamentele din farmacii. Ca să aibă efectul scontat,ţine cure de câte două săptămâni cu sucuri si vei vedea că răcelile te vor ocoli.

Suc de sfeclă roşie. Bea jumătate de pahar după micul dejun şi încă o jumătate de pahar după cină.

Suc de varzăproaspătă,de spanac,de mere sau de pere. Le poţi şi amesteca,în funcţie de câte ingrediente ai şi de gust,bineînţeles. Consumă zilnic câte o jumătate de pahar pe zi.

Sucul de pătrunjeleste foarte bogat în vitamina C,vitamina care luptă intens cu răcelile şi gripa. Bea câte 200 ml pe zi şi,dacă se simte nevoia,adaugă o linguriţă de miere în amestec.

Suc bogat în vitamine şi minerale obţii dacă blenduieşti 300 g de morcov,100 g de spanac,90 g de sfeclă roşie,80 g de gulii şi 120 g de sparanghel. Acest suc natural se bea pe tot parcursul zilei.



Recente

Tarta cu mango  Sursa foto shutterstock 256127164 jpg
Dovlecei gratinati  Sursa foto shutterstock 1761536825 jpg
CPF (1) jpg
Tarta de afine  Sursa foto shutterstock 1806091114 jpg
clickpentrufemei (3) jpg
Chec cu dovlecei  Sursa foto shutterstock 110261372 jpg
2897 jpg
Cheesecake cu lamaie la pahar  Sursa foto shutterstock 464383022 jpg
wooden bowl with raw red long grain jasmine white rice rough background jpg
Clatite americane cu spanac  Sursa foto shutterstock 1956818695 jpg
Tort Raffaello  Sursa foto shutterstock 556387186 jpg
Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg
a bathing ape ss25 cele mai tari lansari de streetwear (1) jpg
Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg
clickpentrufemei ro imam kurniawan qoGdi3R3ekQ unsplash jpg
pexels heyho 6585753 jpg
Chiftele cu spanac  Sursa foto shutterstock 2025214406 jpg
shutterstock 2452382063 jpg