Lucruri pe care le poţi curăţa cu sare. Acţionează eficient, la fel ca un produs scump din comerţ

1 sare jpg jpeg

Sarea nu este doar jumătatea perfectă a piperului, ci şi un produs de curăţenie foarte bun. Iată ce poţi face, chiar şi cu cea mai ieftină opţiune de pe piaţă!

Datorită texturii sale, sarea are puterea de a face mult mai multe lucruri decât să îţi condimenteze sau să îţi conserve preparatele culinare. Când vine vorba de curăţenie, reprezintă o alternativă naturală a produselor chimice de curăţenie, din comerţ. Să nu mai vorbim cât este de ieftină! De la eliminarea petelor de rugină, până la desfundarea ţevilor, iată o parte dintre trucurile, care te vor ajuta să ai o casă impecabilă!

1. Desfundă ţevile. Dacă ai probleme cu scurgerile, nu trebuie să cumperi un produs scump! Tot ce trebuie să faci, este să pui sare în scurgeri, apoi să clăteşti bine cu apă fierbinte, timp de două minute.

2. Pete de cafea sau de ceai pe cănile albe? Sarea te poate ajuta! Pune puţină sare pe o cârpă umedă sau pe un burete şi freacă bine cănile. În cel mai scurt timp, acestea vor fi impecabile!

3. Curăţă tigăile arse. Ai o tigaie murdară pe care nu o mai foloseşti? O poţi face ca nouă, cu ajutorul sării grunjoase. Presară puţină sare pe tigaie, lasă 2-3 minute, freacă bine cu buretele, apoi clăteşte.

4. Elimină petele de rugină. Pentru a scăpa de petele de rugină, amestecă sare cu suc de lămâie sau oţet, aplică pe pată şi lasă să acţioneze o jumătate de oră. Curăţă cu un burete sau cu o periuţă de dinţi veche, apoi clăteşte.

5. Înlătură petele de transpiraţie. Pentru a scăpa de aceste pete dificile de pe haine, amestecă patru linguri de sare, cu un litru de apă caldă. Pune petele la înmuiat, apoi bagă hainele în maşina de spălat. Atenţie: acest truc nu funcţionează pentru toate hainele! Ţesăturile fragile, precum satinul, se pot deteriora.

6. Curăţă tocătorul. După un timp, tocătoarele se pot murdări destul de mult. Deşi le poţi spăla după fiecare utilizare, este greu să le faci să arate ca noi. Din fericire, combinaţia de sare cu lămâie face minuni pentru tocătoare! Presară puţină sare pe tocător şi curăţă bine, în combinaţie cu suc de lămâie. Acest lucru ajută chiar şi la eliminarea celor mai dure pete.

7. Te scapă de mucegai. Astfel de pete pot fi eliminate cu ajutorul amestecului de sare cu suc de lămâie. Tot ce trebuie să faci, este să cureţi bine zona cu probleme, apoi să clăteşti şi să laşi să se usuce. Dacă este nevoie, repetă procedeul.

8. Curăţă talpa fierului de călcat. Presară un vârf de sare pe o cârpă înmuiată în oţet, apoi şterge bine talpa fierului de călcat. Dacă nu ai sare, o poţi înlocui cu bicarbonat de sodiu. Funcţionează la fel de eficient! 

Sursă foto: Shutterstock