Metodă unică de depistare a virusului HPV, lansată în România

1 prof dr radu vladareanu presedintele societatii romane hpv jpg jpeg

O metodă unică pentru prevenirea cancerului de col uterin a fost lansată în România. Este vorba despre testul Easy HPV Test – recoltarea de probe se desfăşoară rapid, în siguranţă şi poate fi efectuată şi acasă.

Testul cu autorecoltarea de probe la domiciliu poate să identifice prezenţa virusului papiloma uman (HPV) cu o precizie de aproape 100%, înainte ca acesta să provoace orice leziuni, prevenind astfel îmbolnăvirea gravă de cancer cauzată de virus. Testul atrage atenţia asupra celor mai periculoase tipuri de HPV, printre care tipurile 16, 18, 31, 33, 45, 52, 58, respectiv 35, 39, 51, 56, 59, 66 şi 68.

Cancerul de col uterin este a patra cea mai frecventă cauză de deces din lume, respectiv 528.000 de cazuri noi apar în fiecare an. În România sunt diagnosticate peste 3300 de cazuri noi în fiecare an şi aproape 1800 de persoane mor anual din cauza acestei boli.

„Infecţia cu HPV, responsabilă de 99,7% din cazurile de cancer de col uterin, este cea mai răspândită infecţie transmisă pe cale sexuală. Opt din 10 femei au de-a face cu această infecţie cel puţin o dată în viaţă. Este vital să o depistăm cât mai devreme, înainte de a cauza leziuni serioase. Este binevenită orice iniţiativă care contribuie la identificarea timpurie a infecţiei HPV, aşa cum este Easy HPV Test. Astfel putem creşte semnificativ şansele de diagnostic, tratare şi vindecare a leziunilor colului uterin” , profesor Doctor Radu Vlădăreanu, Preşedintele Societăţii Române de HPV.

easy hpv test jpg jpeg

Easy HPV Test este rezultatul a 5 ani de cercetare şi dezvoltare, perioadă în care a fost testat într-o serie de studii clinice care au implicat peste 6000 de femei şi aproape 50 de doctori. Potrivit rezultatelor care au fost publicate în prestigiosul International Journal of Cancer, tehnologia poate identifica prezenţa virusului HPV cu o precizie mai mare decât testul citologic tradiţional. Screeningul tradiţional prin examenul citologic Papanicolau are sensibilitate mult mai scăzută în a depista leziunile precanceroase de grad înalt şi cancerul de col faţă de screeningul cu ADN HPV.

Cancerul de col uterin afectează în special femeile tinere şi de vârstă medie, apărând cu 15 ani mai devreme decât cancerul de sân. Actriţa Laura Cosoi atrage atenţia asupra importanţei prevenţiei şi a controalelor medicale periodice.

laura cosoi lansare easy hpv test jpg jpeg

„Noi, femeile, vrem să le facem pe toate cât mai bine: familie, copii, carieră, relaţie, prieteni, dezvoltare personală. Şi de multe ori atenţia noastră se concentrează mai mult asupra celor dragi şi mai puţin asupra noastră. Este bine să punem pe primul plan sănătatea proprie, fizică şi emoţională, pentru a le putea face pe toate celelalte. Controalele medicale periodice ar trebui să reprezinte o prioritate. Easy HPV Test este o măsură suplimentară de prevenţie care are marele avantaj de a fi discret şi confortabil, foarte bine adaptat stilului nostru de viaţă. Mai bine test decât stres!”, a declarat Laura Cosoi.Recente

sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg