Mihaela Bilic dezvăluie poziţia corectă la toaletă. Până acum ai stat greşit!

2 shutterstock 1118602805 jpg jpeg

Până în urmă cu câteva secole, vasul de toaletă nu exista, astfel că toaletele pe care le cunoaştem drept toalete turceşti erau folosite peste tot în lume de milenii. Poziţia „pe vine“ pare să fie cea mai bună atunci când folosim toaleta, însă acest lucru nu este posibil cu un vas modern de WC. Mihaela Bilic dezvăluie poziţia corectă la toaletă.

„Cele trei cauze majore ale constipaţiei sunt o alimentaţie dezechilibrată - bogată în produse rafinate, ultraprocesate şi săracă în fibre -, lipsa de mişcare (sedentarismul) şi poziţia pe toaletă. Da, poziţia «aşezat» pe vasul de WC, cu picioarele îndoite la unghi de 90 °, nu permite evacuarea corectă a colonului“, a scris aceasta într-o postare pe Instagram.

„Apărut în secolul 18 şi considerat un semn de civilizaţie accesibil celor bogaţi, «tronul» confortabil din băile noastre este mai degrabă un obstacol pentru tranzitul intestinal. Muşchiul puborectal funcţionează ca un lasou care blochează evacuarea intestinului atunci când stăm în picioare sau suntem aşezaţi pe un scaun. Singura poziţie naturală şi favorabilă defecării este să ne aşezăm «pe vine», aşa cum o făceau strămoşii noştri şi cum o face încă o mare parte din populaţia globului“, a adăugat aceasta.

Cum trebuie să stăm pe vasul de toaletă

stanga
dreapta
1 toaleta png png

„Ce e de făcut, ne întoarcem la WC-ul turcesc? Puţin probabil. Există însă o soluţie simplă şi practică: un taburet pe care să ţinem picioarele atunci când suntem aşezaţi pe vasul de toaletă. Genunchii se ridică cu 25-30 cm, iar unghiul dintre abdomen şi picioare (unghiul anorectal) se modifică de la 90 ° la 35 °, deblocând evacuarea colonului. Medicul israelian Dov Sikirov a făcut chiar un studiu pe acest subiect, cu rezultate surprinzătoare: timpul necesar golirii intestinului în poziţie ghemuită este de numai 50 secunde, în timp ce din poziţia aşezat, pe un vas de toaletă clasic, durata creşte la cel puţin 130 secunde“, a mai scris medicul.

FOTO Shutterstock