3 cauze principale care duc la retenţia de apă în ţesuturi

1 69536 original jpg jpeg

Reţii apă multă în corp şi nu mai ştii ce să faci să nu-ţi mai vezi picioarele ca nişte bureţi îmbibaţi cu apă? Înainte de a afla soluţiile care pot rezolva această problemă, vezi care sunt cauzele care duc la apariţia retenţiei de apă în corp.

Ştiai că aşa-numiţii colăcei nu sunt întotdeauna depuneri de grăsime,ci acumulări de apă în ţesuturi. De ce retii apa în corp? Ei bine,sunt mai mulţi factori care îţi pot transforma trupul într-un burete. Pe primele poziţii în lista neagră se află toxinele şi circulaţia proastă a sângelui.

Ca să scapi de această neplăcere nu trebuie să-ţi schimbi pantofii,ci să renunţi la unele obiceiuri alimentare nesănătoase,cum ar fi consumul de sare şi de grăsimi. Pe de altă parte,să ştii că surplusul de apă în corp n-are a face cu predispoziţia genetică.Se întâmplă,da,ca şi unii membri ai familiei să se confrunte cu aceeaşi problemă,dar în cele mai multe cazuri vina o poartă stilul alimentar,nu genele.

Scapă de toxinele din corp!

Resturile alimentare blocate în organism se adună şi fac ravagii. Stilul alimentar dezordonat,în care predomină alegerile proaste,cum sunt alimentele sărate,cu grăsimi,dulciurile,toate acestea afectează circulaţia periferică şi împiedică detoxificarea corpului.

Din păcate,pe lângă toxine,începe să se strângă şi apă în ţesuturi. Atât de multă încă,dacă mănânci mai mult la o masă,să zicem supă cu carne,felul principal şi desert,te poti trezi cu încă două-trei kilograme în plus la cântar.

Ai probleme cu circulaţia sângelui

Altă cauză majoră care produce retenţia de lichide în corp este circulaţia defectuoasă a sângelui. Ca să o îmbunătăţeşti,întreabă medicul dacă poţi lua capsule cu extract vegetal de ginkgo biloba. Acesta are rol antioxidant,reglează microcirculaţia şi ajută la oxigenarea în profunzime a ţesuturilor.

De obicei,se recomandă câte o capsulă de două ori pe zi,timp de două săptămâni. Mişcarea,mai ales alergatul în aer liber,ajută foarte mult în acest sens,dar şi masajele locale.

Stresul este şi el de vină

Până acum,în majoritatea studiilor efectuate de oamenii de ştiinţă,stresul a fost acuzat de numeroase reacţii adverse aduse corpului. Nimic bun nu iese când intervine stresul. Iar acest lucru este resimţit din plin de corp,când treci prin situaţii stresante. Efectele adverse sunt chiar supărătoare:favorizează acumularea de apă şi reduce calitatea corpului de a funcţiona normal.Recente

carente jpg
Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara  Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist  Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi  Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură  foto   Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg
Vrei sà scapi de mirosurile neplÃcute din bucÃtÃrie ta când gÃtesti Iatà câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens (1) jpg
Ce este rejuvenarea vaginla si cum iti dai seama ca a venit timpul sa apelezi la ea jpg
Ai parul deteriorat Vezi cateva metodele de ingrijire care ii vor reda aspectul sanatos jpg
Chec cu zmeura  Sursa foto shutterstock 146752931 jpg
masti turmeric shutterstock 201136739 jpg
celulita shutterstock 2296152455 jpg
deshidratare shutterstock 2338147147 jpg
gusa shutterstock 2450061719 jpg