4 lucruri ciudate care se pot întâmpla după ce faci sex

1 72953 original jpg jpeg

Imediat după ce întreţin relaţii intime, mulţi simt nevoia, după o sesiune de îmbrăţişări rapide, să se odihnească. Dar, există multe cazuri când nu poţi să adormi după ce faci sex. Iată ce lucruri ciudate se pot întâmpla în corpul tău după ce întreţii relaţii sexuale.

Ai dureri

Se spune că sexul nu ar trebui să doară,dar,în realitate,uneori o face,şi asta dintr-o varietate de motive. Dacă ai avut orgasm,este posibil să apară unele crampe în uter după sex. „În urma actului sexual se eliberează oxitocină,care provoacă contracţii uterine“,spune Jennifer Ashton,ginecolog. Dacă acest lucru se întâmplă din când în când,nu e cazul să te îngrijorezi. Dar dacădurereaîncepe să interfereze cu comportamentul sexual,ar trebui să mergi la medic,deoarece durerea regulată după sex ar putea fi un semn de endometrioză,fibroame sau chiar cancer ovarian.

Simţi arsuri

Nu te speria (încă) – dacă te confrunţi cu arsuri după sex,este probabil să nu fie din cauza unei boli cu transmitere sexuală. Acest tip de arsuri sau înţepături ar trebui să fie temporare (şi foarte,foarte scurte),aşa că,dacă te confrunţi câteva ore cu acest disconfort sau câteva zile,ar putea fi vorba de ceva mult mai serios. În acest caz,nu mai amâna vizita la medic.

Te confrunţi cu sângerări

Dacă sângerezi după ce întreţii relaţii intime,mergi de urgenţă la medic. „Cele mai frecvente cauze ale apariţiei sângerărilor este o inflamaţie a colului uterin care se contractă în timpul actului sexual“,spune Ashton. Vaginul poate,de asemenea,să „se rănească“ puţin în timpul actului sexual,mai ales dacă îţi schimbi partenerii. Sângele care provine de la un cervix inflamat sau de la răni vaginale este în mod normal roşu-aprins.

Simţi mâncărimi

Dacă simţi mâncărimi după ce întreţii relaţii intime,este posibil să ai o sensibilitate la un lubrifiant,gel,sau chiar prezervativ. Dar dacă nu ai folosit niciunul dintre acestea produse,este şanse mari să fii alergică la sperma partenerului tău,mai exact la o proteină care se găseşte în spermă. Mâncărimile apar,de obicei,la 30 de minute de la contactul cu spermă şi pot dura de la câteva ore la câteva zile.