4 moduri de a trata varicele

1 69714 original jpg jpeg

Dacă ai observat pete maronii pe picioare, ai senzaţia că membrele sunt tot timpul umflate şi ai venele inflamate şi inestetice, să ştii că nu eşti singura care se confruntă cu aceste probleme. Milioane de oameni au varice.

Deşi este o problemă comună,este surprinzător cât de puţini oameni ştiu ce sunt varicele,cum se manifestă şi,mai ales,cum se tratează. Vene varicoase sunt vase de sânge care au devenit extrem de inflamate şi sinuoase şi sunt cauzate,de obicei,de presiunea venoasă anormală la nivelul picioarelor. Acestea sunt,de cele ami multe ori,de culoare albăstruie şi au în mod frecvent aspectul unor viermişori. Mai rău este faptul că,de obicei,varicele sunt asociate cu durere şi senzaţie de arsură.

Descoperă ce poţi face pentru a ameliora simptomele sau pentru a scăpa complet de probleme.

Ciorapii compresivi

Vrei să uiţi cum este să ai vene varicoase? Discută cu medical tău despre posibilitatea de a purta ciorapi compresivi care ajută la creşterea circulaţiei prin aplicarea unei presiuni asupra membrelor. Recomandat ar fi să nu faci comandă de pe internet,ci să mergi într-un magazine unde poţi obţine consultanţă,unde o persoană avizată îţi ia măsurile şi îţi recomandă ce este mai bun pentru tine. Găseşti şi modele uşor de pus şi cu un aspect deloc inestetic.

Hainele strâmte

Contrar credinţei populare,hainele strâmte nu cauzează varice. Nu numai că îmbrăcămintea mulată pe corp nu contribuie la apariţia varicelor,dar ele pot fi folosite chiar ca tratament.  Aşa că scoate de la naftalină colanţii,blugii strâmţi şi echipamentului de yoga.

Scleroterapia

În cazul în care ciorapii compresivi nu ajută,întreabă medicul despre alte tratamente medicale,inclusiv de scleroterapie. Aceasta reprezintă procesul de injectare a unui sclerozant (lichid) în vene,care determină coagularea sângelui în zona afectată. Ulterior se va forma ţesut cicatricial la nivelul venelor tratate,determinând sclerozarea lor. În aproximativ şase,până la opt,săptămâni,şi cu purtarea sârguincioasă a ciorapilor în primele 14 zile după tratament,pielea va fi din nou netedă.

În pofida faptului că este des folosită,înjectarea soluţiei saline hipertonice în vene nu este aprobată de FDA şi – deşi este ieftină-poate avea ca rezultat ulceraţii şi cicatrici. Se recomandă tratarea cu glicerină.

Obliterarea termică

Pentru venele mai proeminente,care de obicei apar în interiorul coapsei şi al gambei,există o altă opţiune de tratament:obliterarea termică. Aceasta este o tehnică prin care chirurgul introduce un cateter în vena mare varicoasă şi încălzeşte lumenul venos,închizând vena şi direcţionând sângele prin altele sănătoase de la piciorul afectat.