5 cauze care duc la infertilitate

poţi rămâne însărcinată dacă iei anticoncepţionale jpeg

Sunt lucruri din viaţa de zi cu zi care te împiedică să-ţi îndeplineşti un vis: acela de a fi mamă. Noi îţi spunem care sunt cele mai comune cauze ale infertilităţii, ca să ştii de ce să te fereşti.

Obezitatea

Cauzează infertilitate atât la bărbaţi,cât şi la femei. La femei,duce la avort spontan şi dereglează ciclul menstrual. Dacă eşti supraponderală,este extrem de important să scapi de kilogramele în plus,dacă vrei să devii mamă.

Fumatul

Un raport al Asociaţiei Medicale Britanice arată că fumătorii au o rată a fertilităţii lunare cu 4-10 procente mai scăzută ca cei care nu fumează.

Săpunurile şi deodorantele cu triclosan

Triclosanul,o substanţă antibacteriană şi antifungică folosită în mod uzual în săpunuri şi deodorante ar avea influenţă asupra fertilităţii,arată studii recente.

Lactatele degresate

Îngheţata,iaurtul şi laptele sunt bune pentru fertilitate – însă nu cele degresate. Studiile arată că femeile care consumă prea multe lactate degresate prezintă un risc sporit cu 85 % de a avea probleme cu ovulaţia.

Dulciurile

Consumul de dulciuri provoacă o creştere bruscă a concentraţiei de insulină – dar,când zahărul a fost consumat,te vei simţi obosită şi lipsită de forţă. Pentru a contracara acest efect,glandele corticosuprarenale eliberează cortizol – iar dacă aceste glande sunt stimulate prea des,sistemul endocrin e dat peste cap. Ceea ce nu e bine pentru fertilitate.

Citeşte şi:

Iată ce pilule duc la îngrăşare!

Infertilitatea poate fi tratată