5 simptome ale deficienţei de calciu

1 59702 original jpg jpeg

Organismul are nevoie de acest mineral pentru dezvoltarea şi menţinerea masei osoase. Calciul este esenţial şi pentru coagularea sângelui şi creşterea masei musculare. Iată care sunt semnele deficienţei de calciu.

 Crampe musculare 

Ai nivelul de hemoglobină echilibrat şi te hidratezi suficient,dar totuşi crampele musculare nu-ţi dau pace?  Este posibil să ai o deficienţă de calciu. În acest caz spasmele apar mai ales în zona gambelor şi a şoldurilor.

Pe măsură ce înaintezi în vârstă densitatea osoasă scade şi oasele devin mai poroase. Acest lucru creşte riscul instalării osteoporozei şi te predispune la fracturi.

Unghii care se rup uşor

Asemeni oaselor,şi unghiile au nevoie de calciu pentru a fi rezistente. Lipsa acestui mineral duce la slăbirea lor şi astfel se vor îndoi şi se rupe mai uşor.

Citeşte şi:

Când sunt necesare suplimentele de calciu

Lactatele,cele mai bune surse de calciu

Dureri de dinţi

Aproape 99%  din calciu din organism este depozitat în oase şi dinţi. Aşadar,în momentul în care acesta lipseşte dantura are de suferit. Apar durerile de dinţi şi bineînţeles,nedoritele carii,care în timp pot duce la pierderea dinţilor.

Crampe menstruale

Femeile care suferă de deficienţă de calciu au mai multe dureri în timpul menstruaţiei. Acest lucru se datorează spasmelor musculare din această perioadă,care sunt mai severe şi de durată mai mare,decât la femeile care au nivelul de calciu din organism normal.

Tot din cauza lipsei de calciu şi menstruaţia poate fi mai abundentă,întrucât sângele nu se mai coagulează. Un nivel scăzut de calciu afectează şi funcţia hormonală a oganismului,iar în perioada de creştere împiedică buna dezvoltare a uterului.