6 simptome ale cancerului de ficat

1 73848 original jpg jpeg

Depistat în stadiu precoce, cancerul de ficat este o afecţiune ce poate fi tratată. Pentru că de multe ori boala este diagnosticată foarte târziu, scăzând foarte mult şansele de vindecare, acordă atenţie semnelor pe care organismul te anunţă că ai probleme cu ficatul.

Nu ai poftă de mâncare

Se aproprie ora mesei şi ţie nu-ţi este foame? Dacă asta se întâmplă din când în când,nu este motiv de îngrijorare. Problematică este situaţia când nu ai poftă de mâncare în fiecare zi. Ba mai mult,te saturi din două-trei îmbucături. Nu mai amâna vizita la medic,căci în spatele acestei neplăceri se pot ascunde boli grave,precum cancerul la ficat.

Te confrunţi cu tulburări digestive

Cancerul de ficat poate provoca dureri la nivelul abdomenului. Este posibil ca disconfortul să fie mai pronunţat în partea dreaptă sus a abdomenului. Boala poate provoca greaţă şi vărsături sau umflarea stomacului.

Ai slăbit fără un motiv anume

Pierderea în greutate este de multe ori un lucru bun,dar atunci când slăbeşti,fără a încerca măcar,poate fi un motiv de îngrijorare. Dacă ai slăbit foarte mult,fără a face o schimbare în regimul alimentar sau în stilul de viaţă,simptomul poate fi un efect secundar al cancerului de ficat.

Ţi se îngălbenesc ochii şi pielea

Când ficatulnu mai funcţionează corect,sângele are de suferit,căci nu mai este curăţat cum trebuie de toxine,ducând la îngălbenirea pielii şi a ochilor.

Scaunele sunt decolorate

Scaunele de culoare albă indică o problemă a bilei,cunoscută în limbaj popular ca fiere. Ea este o substanţă produsă de ficat şi dă culoarea normală scaunelor. Decolorarea scaunelor e un semn posibil al faptului că ficatul nu produce bilă.

Probleme hormonale

Tumorile hepatice pot da peste cap activitatea hormonilor din organism. Printre problemele cu care te poţi confrunta se numără:nivel ridicat de colesterol,calciu,zahăr în sânge,număr mare de globule roşii. Hormonii pot fi de vină şi pentru probleme de fertilitate,atât masculine,cât şi feminine.



Recente

Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg