6 simptome care anunţă cancerul la femei

poza cancer jpeg

Depistat din timp, cancerul este o maladie care poate fi tratată. De aceea, este important să ţii cont de simptomele care anunţă această afecţiuni.

Două dintre cele mai comune tipuri de cancer la femei sunt cancerul de sân şi cel uterin. Acestea pot fi uşor diagnosticate cu mamografii şi testul Papanicolau. Oamenii de ştiinţă avertizează că incidenţa cancerului la sân este mai mare la femeile care locuiesc în mediul urban,se căsătoresc şi au copii tâziu,fumează,consumă alcool şi au un stil de viaţă sedentar.

Pierderea inexplicabilă în greutate

Ai observat că ai slăbit deşi nu ai ţinut niciun fel de dietă? În plus,te confrunţi şi cu letargie care durează mai mult de 3-4 săptămâni? Este posibil ca aceastea să anunţe un eventual cancer. Pierderea semnificativă în greutate pe o perioadă de câteva luni,fără nicio cauză poate anunţa un cancerde pancreas,stomac,esofag sau de plămâni.

Orice pustulă din gură care nu se vindecă

Dacă ai observat că ai o pustulă albă în gură,care nu se vindecă de trei săptămâni,atunci trebuie să mergi de urgenţă la medic. Mai mult,fumatul pasiv sau activ poate fi de vină de apariţia cancerului. Fumatul este asociat cu iritaţie constantă pentru mucoasa bucală,putând duce,în timp,la cancer oral.

Febră persistentă

Este un alt simptom care poate fi asociat cu unele forme de cancer. Medicii spun că aproape toţi pacienţii cu cancer au avut febră la un moment dat,mai ales că în timpul tratamentului este afectat sistemul imunitar. Alături de febră se poate instala şi oboseala.

Balonare,schimbarea tranzitului intestinal şi dureri abdominale

Simptome care anunţă un posibil cancer intestinal pot include semne precum sânge în scaun sau dureri abdominale. Sângele va fi,de obicei,închis la culoare. Petele de sânge roşii pot semnala prezenţa hemoroizilor.

Tuse îndelungată,cu sau fără expectoraţie,şi voce răguşită

Există mai multe afecţiuni medicale care pot provoca aceste simptome,dar,în unele cazuri,aceste semne pot indica prezenţa cancerului de plămâni. Dacă ai o tusecare nu-ţi mai dă pace,mai bine de două săptămâni,mergi la medic.

Modificări ale pielii

Dacă ai observat prezenţa unor leziuni la nivelul pielii,nu mai amâna vizita la dermatolog,pentru că acest semn poate indica dezvoltarea cancerului de piele. În special persoanele care fumează,beau alcool sau au leziuni care nu se mai vindecă trebuie să ajungă de urgenţă la medicul de specialitate.