7 simptome mai puţin ştiute ale diabetului

1 73685 original jpg jpeg

Setea inexplicabilă şi foamea sunt simptome comune ale diabetului de care multe dintre noi suntem conştiente. Dar există şi alte semne care pot prevesti un posibil diabet. Iată care sunt acestea!

Modificări ale urinei

Unul dintre cele mai importante simptome ale diabetului este schimbarea culorii urinei. Dacă ai observat că aceasta şi-a modificat nuanţa,mergi la medic pentru a face câteva teste pentru hiperglicemie. Doar el poate să confirme sau să infirme diagnosticul de diabet.

Oboseală

Ai observat în ultima perioadă că eşti din ce în ce mai obosită şi că ţi-e sete din ce în ce mai mult? De vină pentru starea ta poate să fie programul intens de muncă şi lipsa de somn. Dacă te confrunţi cu aceste stări,mergi la medic pentru a investiga exact cauzele care stau în spatele acestor simptome.

Cârcei la picioare

Dacă rănile şi cicatricile de la picioare se vindecă foarte greu,mergi la doctor. Aceste semne pot indica prezenţa diabetului. Nivelul de zahăr în sange poate duce la cârcei la picioare. Important este ca să nu amâni vizita la medicul specialist dacă ai astfel de simptome.

Lispa apetitului

Nu-ţi este poftă de mâncare? Nu doar foamea excesivă,dar şi lipsa poftei de mâncare poate indica faptul că suferi de diabet zaharat. Acest lucru ar putea duce la pierderea în greutate.

Ochi umflaţi

Nu numai un cocteil poate fi de vină pentru că-ţi sunt umflaţi ochii în dimineaţa următoare,ci şi glicemia mare,avertizează medicii. Prin urmare,înainte ca această boală să-ţi afecteze vederea, fă-ţi un test pentru a verifica nivelul de zahăr din sânge. Acesta îţi poate salva viaţa.

Probleme ale pielii

Mâncărimile pielii pot fi de multe ori un semn al diabetuluizaharat sau al unor afecţiuni ale pielii,cum este acanthosis nigricans,o boală cutanată,caracterizată prin închiderea la culoare a pielii din jurul gâtului sau a axilei.

Infecţii vaginale

Dacă suferi de diabet,ai mai multe riscuri de a suferi de infecţii,cele mai frecvente dintre acestea fiind cele vaginale (candida). Ciupercile şi bacteriile prosperă în medii bogate în zahăr.