8 semne că ţi-ai obosit sufletul, nu corpul

1 8 semne ca ti ai obosit sufletul nu corpul jpg jpeg

Dacă te simţi slăbit în mare parte din timp, sa ştii că nu eşti singur. Stresul, munca, lipsa somnului sau stilul de viaţă, toate sunt responsabile pentru starea fizica şi psihică pe care o ai.

Fii atent însă la aceste semne. S-ar putea ca nu corpul să fie extentuat, ci mintea.

8 semne că ţi-ai obosit sufletul, nu corpul

1. Te trezeşti obosit după o noapte de somn

Îţi este greu să te trezeşti sau să te ridici din pat dimineaţa, chiar dacă ai dormit suficient? Probabil că fizic eşti bine, însă sufletul tău nu. El trebuie să recupereze odihna. Oboseala cronică apare atunci când duci o luptă interioară de fiecare dată când eşti nevoit să faci ceva.

2. Visezi cu ochii deschişi

Dacă simţi că ai vrea să evadezi din realitate, sufletul tău dă semne de oboseală. Te gândeşti deseori la trecut şi îţi e frică de viitor. Nu-ţi place prezentul şi încerci să te distanţezi de el prin orice mijloc posibil, însă aceste “escapade” îţi pot face rău, din moment ce nu mai poţi face faţă provocărilor zilnice.

3. Indiferenţa

Te simţi constant obosit şi asta atrage după sine lipsa dorinţei de a mai face ceva şi indiferenţă către tot ceea ce se întâmplă în jurul tău. S-ar putea să nu te mulţumească ceea ce faci.

Citeşte şi: Andreea Bălan are dureri cumplite: ”Vreau morfină, mor” VIDEO

4. Schimbări bruşte de comportament

Oboseala şi indiferenţa îţi afectează şi emoţiile. Devii nervos, te superi la orice sau începi să plângi sau să râzi fără motiv? Acestea sunt alte semne care îţi arată că sufletul tău are nevoie de o pauză.

5. Pretinzi că eşti bine

Să nu crezi că dacă ascunzi durerea şi pretinzi că eşti ok, lucrurile se vor rezolva. De fapt, te minţi pe tine şi pe ceilalţi cu privire la adevăratele tale sentimente, iar ceea ce este înăuntrul tău te doboară puţin câte puţin. Este obositor să pretinzi că totul este bine.

6. Te simţi singur

Îţi îndrepţi supărările pe oamenii din jurul tău, iar relaţiile pot avea de suferit. Tu pretinzi că eşti bine, astfel că ei nu pot înţelege ce se întâmplă, de fapt, cu tine. Începi să crezi că nimeni nu te înţelege, nu te acceptă şi nici nu te poate ajuta. Aşa că încerci să lupţi singur.

7. Dorinţa de a te ascunde de ceillalţi

Dacă ai tendinţa de a te ascunde de ceilalţi, atunci este un semn clar că nu eşti bine deloc. Nu te poţi închide în casă, aşa că refuzi să mai comunici.

Citeşte şi: Horoscopul runelor 25-31 martie. Vărsătorii dau lovitura!

8. Gânduri negative

Remarci acele lucruri mărunte care te fac fericit, îţi aminteşi momente amuzante şi încerci să creezi momente fericite pentru tine? Dacă nu faci aceste lucruri, îneamnă că te-ai obişnuit cu experienţele negative, ceea ce a dus la extenuarea sufletului. Nu te mai încarci cu energie pozitivă, ci, dmpotrivă, aştepţi ca ceva negativ să se întâmple dintr-o clipă în alta.

Ce trebuie să faci?

  • Să mergi la un psiholog
  • Să renunţi la relaţiile toxice
  • Să îi ai aproape pe cei dragi şi să le spui ce te deranjează
  • Să faci ceea ce îţi place sau să pleci într-o vacanţă. Te vei simţi mai bine
  • Să-ţi aminteşti lucrurile frumoase şi să acorzi atenţie doar evenimentelor pozitive din viaţa ta
  • Să aprecizei ceea ce ai. Lucrurile mărunte sunt foarte importante.

Sursă: brightside.me