8 semne care îţi spun că ai o problemă de sănătate nedepistată ce nu trebuie ignorată

simeon stalpnicul png

Învaţă cum să recunoşti semnele care indică o posibilă afecţiune ce nu trebuie neglijată. Iată la ce să fii atentă pentru a preveni agravarea unor probleme de sănătate.

1. Firele albe de păr înaintea vârstei de 40 de ani

Albirea firelor de păr este un proces natural şi,de multe ori,ţine de genele fiecăruia,însă în cazul în care jumătate din părul tău este alb şi nu ai mai mult de 30 de ani,este posibil să suferi de diabet. 

2. Semnele din naştere

Majoritatea semnelor din naştere sunt inofensive şi benigne,însă unele dintre ele pot fi chiar periculoase,mai ales cele care îşi schimbă forma sau culoarea după supra-expunerea la soare. În aces caz,există un risc crescut de cancer de piele.

3. Schimbări la nivelul albului ochilor

Îngălbenirea albului ochilor poate indica o problemă la nivelul ficatului sau vezicii biliare,în timp ce înroşirea albului este un semn de hipertensiune sau o afecţiune virală,precum conjunctivită.

4. Buzele crăpate

Dacă buzele tale sunt mai tot timpul crăpate este posibil să ai un deficit de vitamine din complexul B sau de zinc. Această problemă poate semnala,de asemenea,o infecţie fungică.

5. Gâtul umflat

Dacă îţi simţi gâtul inflamat,în special în partea din faţă,este posibil să ai o problemă la tiroidă.

6. Rărirea rapidă a sprâncenelor

Dacă ai observat că sprâncenele tale au devenit mai rare într-un timp scurt,există un risc să ai o problemă tiroidiană,precum hipertiroidism sau,din contră,hipotiroidism. Pentru a afla cu exactitate cu ce problemă te confrunţi,este indicat să consulţi un medic de specialitate.

7. Palmele sunt roşii

Poţi avea palmele roşii din cauza unei dermatite,a unei eczeme sau a unei reacţii alergice din cauza alimentaţiei sau a unor medicamente. Cu toate acestea,palmele roşii pot fi şi un semn al existenţei unei probleme hepatice.

8. Picioarele reci

Dacă ai tot timpul picioarele sau mâinile reci,încât unghiile ţi se învineţesc,există un risc mare să suferi de o afecţiuni autoimună cunoscută sub numele de sindromul Raynaud.